Primera: Real ponovo na vrhu

Fudbaleri madridskog Reala savladali su komšijski Atletiko rezultatom 3:2 u 29. kolu Primere i vratili se na lidersko mesto na tabeli.

Izvor: LB

Nedelja, 28.03.2010.

23:51

Default images

‘Kraljevski klub’ je do novog trijumfa u gradskom derbiju stigao zahvaljujući seriji od tri postignuta gola u samo 13 minuta igre. Atletiko je tako nastavio crnu seriju u međusobnim duelima sa Realom, pošto je ovo bio peti poraz u poslednjih šest nihovih duela, a ‘jorgandžije’ nisu slavile u gradskom derbiju još od sezone 1999/2000.

Atletiko je na stadionu 'Santijago Bernabeu' poveo već u desetom minutu, kada je Hose Antonio Rejes na najbolji mogući način iskoristio asistenciju Aguera. Izjednačenje Realu donosi Ćabi Alonso u 49. minutu nakon odličnog centaršuta Raula Albiola. Samo šest minuta kasnije domaći su poveli sa 2:1, ali je ovoga puta Alonso bio asistent, dok je strelac bio Alvaro Arbeola.

Gonsalo Iguain je u 62. minutu uvećao prednost Reala na 3:1, pre svega zahvaljujući velikom kiksu odbrane Atletika, koja je prethodno, zbog neopreznosti, izgubila loptu u sopstvenom kaznenom prostoru. Međutim, Atletiko se u 68. minutu vraća u meč, a nadu gostima vrača Dijego Forlan, koji je bio siguran izvođač penala. Prethodno je Alonso u svom šesnaestercu igrao rukom.

Do kraja meča, ipak, nije bilo novog preokreta, pa se Real vratio na lidersku poziciju na tabeli Primere. Real je do sada osvojio 74 boda, koliko je sakupila i drugoplasirana Barselona, koja je u subotu savladala četvrtoplasiranu Majorku (1:0), golom Zlatana Ibrahimovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: