Nadal se mučio, strašna Kim

Četvrti nosilac Rafael Nadal pobedio je Davida Nalbandijana iz Argentine sa 6:7 (8-10), 6:2, 6:2 u trećem kolu turnira iz Masters serije u Majamiju.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 28.03.2010.

23:18

Default images

Nikolas Almagro savladao je Žeremija Šardija 6:2, 6:7, 6:3, dok je Tomaž Beluči ’osvetio’ Novaka Đokovića eliminisavši Olivijea Rohusa sa 6:3, 6:4. David Ferer dobio je Iva Karlovića 7:5, 6:3. U ženskoj konkurenciji Kim Klajsters deklasirala je Šahar Per 6:1, 6:0, a prolaz dalje za sada su obezbedile Stosur, Enan, Zvonarjova i Pavljučenkova.

Nadal i Nalbandijan odigrali su zanimljiv meč, naročito u prvom setu, iako su obojica igrali ispod maksimuma. U prvom setu, doduše, viđeno je nekoliko spektakularnih poena, ali su preovlađivale greške, naročito u bitnim trenucima.

Španac je imao set loptu u taj brejku, ali je potom izgubio tri poena u nizu, poslednji nakon što se bespotrebno i predugo ’izvlačio’ na forhend, da bi potom poslao loptu u aut.

Nalbandijan je držao relativno visok ritam do 2:2 u drugom setu, a onda je Nadal preuzeo konce igre, iskoristio umor od skoro oporavljenog suparnika i plasirao se u osminu finala.

Rival Nadalu u četvrtoj rundi biće zemljak David Ferer, koji je u dva seta dobio Iva Karlovića.

Tomaž Beluči konačno potvrđuje veliki potencijal, a posle trijumfa nad Rohusom plasirao se u četvrtu rundu, u kojoj ga čeka Nikolas Almagro. Španac je posle velike borbe eliminsao Šardija.

Dosadašnji program na WTA turu obeležila je Kim Klajsters ubedljvom pobedom nad Šahar Per 6:1, 6:0. U osmini finala Belgijanku čeka pobednica okršaja Azarenka – Šafarova.

Srpska teniserka Jelena Janković ne pre jedan čas posle ponoći izlazi na teren u meču sa Jelenom Vesninom i, ako prođe, rivalka u osmini finala biće joj Samanta Stosur. Australijanka, koja od prošle sezone igra kao preporođena, u tri seta je savladala Viržin Razano.

Žistin Enan i Vera Zvonarjova uspešno su prebrodili svoje prepreke i sastaće se međusobno u osmini finala.

ATP, treće kolo:
Rafael Nadal – David Nalbandijan 6:7, 6:2, 6:2
Nikolas Almagro – Žeremi Šardi 6:2, 6:7, 6:3
Tomaž Beluči – Olivije Rohus 6:3, 6:4
David Ferer – Ivo Karlović 7:5, 6:3

WTA, treće kolo:
Kim Klajsters – Šahar Per 6:1, 6:0
Samanta Stosur – Viržin Razano 4:6, 7:5, 6:1
Žistin Enan – Dominika Cibulkova 6:4, 6:4
Vera Zvonarjova – Sara Erani 6:3, 6:2
Anastasija Pavljučenkova – Frančeska Skjavone 7:5, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: