Primera: Viljareal bolji od Sevilje

Fudbaleri Viljareala savladali su na domaćem terenu ekipu Sevilje rezultatom 3:0 u 29. kolu španske Primere.

Izvor: LB

Nedelja, 28.03.2010.

21:14

Default images

Hetafe je slavio u duelu sa Deportivom (3:1), Heres je sa 3:0 pobedio Valjadolid, dok je Osasuna ostvarila minimalnu pobedu protiv Almerije. Na utakmici Espanjol – Sporting nije bilo golova. U poslednjem meču kola, u Madridu, Real je u gradskom derbiju savladao Atletiko sa 3:2. Na tabeli trenutno vodi 'kraljevski klub' sa 74 osvojena boda, koliko ima i drugoplasirana Barselona.

Ekipa Viljareala savladala je kao domaćin Sevilju rezultatom 3:0 i stigla do osme pozicije na tabeli španske Primere. Domaći su poveli već u petom minute golom Đuzepea Rosija, da bi 13 minuta kasnije Ljorente povisio na 2:0. U sudijskoj nadoknadi vremena Robert Pires postavlja konačnih 3:0 i potvrđuje novi trijumf ‘žute podmornice’. Sevilja uprkos porazu ostaje na četvrtom mestu na tabeli sa 45 bodova.

Fudbaleri Hetafea savladali su u La Korunji ekipu Deportiva rezultatom 3:1. Gosti su stigli do vođstva u 21. minute golom Mikua. Samo 11 minuta kasnije ta prednost je udvostručena, pošto je autogol postigao Ze Kastro. U 57. minutu Miku poštiže svij drugi pogodak na meču i donosi nedostižnu prednost gostima. Do kraja utakmice fudbaleri Deportiva uspevaju da ublaže poraz zahvaljujući pogotku Rikija u 71. minutu. Poslednjeplasirani Heres nastavio je seriju dobrih rezultata ubedljivim trijumfom nad Valjadolidom (3:0), koji se takođe nalazi u opasnoj zoni. Posle pobede na Tenerifama u prošlom kolu i nedavnog trijumfa u duelu sa Malagom, Heres je savladao još jednog konkurenta u borbi za opstanak. Victor Sančez je doveo domaći tim u vođstvo već u drugom minute, posle odličnog centaršuta Fabijana Oreljana. Mikel je u 36. minute povisio na 2:0, da bi u konačnih 3:0 postavio Mario Bermeho iz penala u 72. minutu. Prethodno je golman Viljareala Viljar u kaznenom prostoru srušio Bermeha, zbog čega je dobio crveni karton. Heres sad ima 22 boda, dva manje od pretposlednjeg Valjadolida, ali i sedam manje od Saragose koja se nalazi na 17. mestu na tabeli.

Osasuna je savladala Almeriju sa 1:0 zahvaljujući golu iskusnog napadača Valtera Pandianija, koji je tako zaustavio pad svog tima ka opasnoj zoni. Osasun nije trijumfovala u poslednjih sedam mečeva, ali je gol Pandijanija u 20. minutu meča sa Almerijom prekinuo tu crnu seriju. Gosti su u 60. minutu ostali sa deset igrača pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Huan Manuel Ortiz. Ortiz je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, zbog čega je dosuđen penal za domaće, aloi najstrožu kaznu nije iskoristio Nekounam. Osasuna je devetom pobedom u sezoni najverovatnije obezbedila opstanaku eliti, pošto sada ima devet bodova više u odnosu na ekipe u opasnoj zoni.

Primera 29. kolo:

Subota:
Malaga – Tenerife 1:1
Maljorka – Barselona 0:1
Saragosa – Valensija 3:0

Nedelja:
Deportivo – Hetafe 1:3
Espanjol – Sporting 0:0
Osasuna – Almerija 1:0
Heres – Valjadolid 3:0
Viljareal – Sevilja 3:0
Real Madrid – Atletiko Madrid 3:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: