Barselona slavila na Maljorci

Barselona je u utakmici 29. kola Primera slavila na teškom gostovanju protiv Maljorke sa 1:0 (0:0). Pobedonosni gol je postigao Zlatan Ibrahimović u 63. minutu.

Izvor: Uroš Ž.

Subota, 27.03.2010.

23:16

Default images

Trener Barselone Pep Gvardiola je meč počeo bez najboljeg igrača Lea Mesija, ali je Argentinac morao da uđe u igru u drugom poluvremenu i zameni povređenog Andresa Inijestu. Saragosa je bila ubedljiva protiv Valensije (3:0), a Nikola Žigić je dobio priliku da zaigra od prvog minuta, međutim posle drugog žutog kartona isključen je u već u 45. minutu.

Majorka ove sezone igra sjajno na svom stadionu i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli Primere. Do ovog kola zabeležila je neverovatnih 11 pobeda, a izgubila je samo od Sevilje. Ipak Barselona je zahvaljujući 15. golu ove sezone Zlatana Ibrahimovića stigla do važna tri pobeda. Korner u 63. minutu izveo je Ćavi, glavom je dobro reagovao Pujol, a Ibrahimoviću je praktično asistirao igrač Maljorke Dudu Aute.

Jedini Barsin konkurent za titulu madridski Real svoj meč igra u nedelju, protiv gradskog rivala Atletika na svom stadionu. Bareselonu u utorak očekuje prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv londonskog Arsenala.

U meču timova koji se bore za opstanak srećniji zbog osvojenog boda mogu biti gosti. Malaga je vodila od 66. minuta posle gola Apona. Važan bod u borbi za opstanak u Primeri gostima je posle uspešnog izvedenog jedanaesterca doneo Alvaro u 85. minutu.

Saragosa je ubedljivo slavila protiv Valensije za koju nisu igrali David Vilja i David Silva. Diogo je doveo Saragosu u vođstvo golom u 41. minutu. U poslednjem minutu prvog poluvrema srpski reprezentativac Nikola Žigić dobio je drugi žuti karton (prvi u 24. minutu), a samim tim i crveni. Sa igračem manje, i bez Vilje i Silve u timu Valensija u drugom poluvremenu nije mogla da preokrene. Do kraja susreta ubedljivu pobedu Saragosi doneli su Arizmendi golom u 63. minutu i Jarošik osam minuta kasnije.

Subota:
Malaga – Tenerife 1:1
Maljorka – Barselona 0:1
Saragosa – Valensija 3:0

Nedelja:
17:00 Deportivo – Hetafe
17:00 Espanjol – Sporting
17:00 Osasuna – Almerija
17:00 Heres – Valjadolid
19:00 Viljareal – Sevilja
21:00 Real Madrid – Atletiko Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: