Arh najbolji u kvalifikacijama

Austrijanac Hanes Arh ostvario je najbolje vreme tokom kvalifikacija pred prvu trku ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata u Abu Dabiju.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 26.03.2010.

22:19

Default images

Aktuelni šampion Pol Bonom iz Velike Britanije je poslednji startovao u kvalfikacijama i bio je na putu da otme Arhu prvi bod u novoj sezoni, ali je udario u kapiju i morao je da se zadovolji tek trećim mestom. Između dvojice poslednjih šampiona našao se Britanac Najdžel Lemb.

Arh je bio najbrži u vremenu od 1:12.78 minuta na 5,6 kilometara dugoj stazi pred 45.000 gledalaca. Lemb je imao za nešto više od jedne i po sekunde slabije vreme, dok je Bonomm do treće pozicije došao u vremenu od 1:14.45 minuta.

Tajna uspeha u kvalifikacijama je da je su se sve kockice poklopile, tačnije sav rad tima na avionu. Tim je odradio fantastičan posao, a ja sam dobio neverovatno brz avion. Raniji problem sam bio ja, bio sam nervozan danima pre kvalfikacija i bio sam pod velikim pritiskom zbog Pola jer je bio veoma brz, a ja nisam uspevao ni da mu priđem. Dao sam sve od sebe i pokušao sam da budem miran“, istakao je Arh.

Prva trka ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata na programu je u subotu od 12 časova po srednjeevropskom vremenu.

Najavu nove sezone veoma zanimljivog šampionata možete da pročitate u rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: