Makabi izjednačio, sledi Arena

Košarkaši Partizana izgubili su od Makabija u Tel Avivu sa 98:78 u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige, pa je rezultat u seriji sada 1-1.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2010.

20:53

Default images

Izraelci su na krilima sjajnog Blutentala stvorili +15 na poluvremenu (54:39), ali su ovaj put prednost uspeli da sačuvaju i dođu do trijumfa. Najbolji kod ’crno-belih’ bio je Aleks Marić sa 16 poena i 5 skokova, Dušan Kecman ubacio je 14, a Jan Veseli 11 poena. Treći meč igra se 30. marta u Beogradskoj areni, a četvrti prvog aprila na istom mestu.

David Blutental i Endru Vizneski dali su po 17 poena za Makabi, Alan Anderson zabeležio je 14 poena i 5 asistencija, a D'or Fišer je upisao 15 poena i 6 skokova.



Makabi, za razliku od prvog meča, nije trošio previše energije na presing u odbrani, samo su nekoliko puta na taj način pokušali da oduzmu loptu ili uspore napad ’crno-belih’.

Partizan je rasterećeno ušao u meč, a posebno raspoložen na početku bio je Veseli. Mladi Čeh je prvo monstruozno zakucao, a zatim je iz nimalo lake pozicije pogodio trojku za vođstvo 9:5. Mekejleb je sa lakoćom probijao odbranu rivala, ali imao je manjih problema sa penalima (5-8).
www.maccabi.co.il
Anderson je dobro počeo meč, imao je osam poena bez promašaja iz igre i tri asistencije posle igre ’dva na dva’.

Posle veoma lepog ’alej-upa’ Eidsona i Lazmea domaći su izjednačili na 20:20, a Rašić je odmah po ulasku u igru pogodio trojku za 24:24. Ipak, Blutental je uz zvuk sirene postigao koš za vođstvo Makabija posle prvih deset minuta (26:24).

Atmosfera je, osim na tribinama „Nokia arene“, bila prilično ’naelektrisana’ i na parketu, a veći udeo u tome imali su domaći košarkaši – posle dva minuta u drugoj deonici Perkins je burno reagovao posle nešto grubljeg faula Veselog u kontranapadu, ali se srećom sve završilo na manjem koškanju.

Partizan se dobro držao na startu druge četvrtine zahvaljujući dobroj igri Marića u reketu, ali su Izraelci igrali sve bolje kako je vreme odmicalo i stigli su do dvocifrene prednosti uprkos činjenici da je Anderson dobio treću ličnu grešku na sedam minuta do kraja poluvremena.

Glavnu ulogu tada preuzima Blutental (11 p u drugoj četvrtini), kojem je išao šut iz daljine, bio je odličan i u odbrani, a u napadu je na pravi način ’širio’ odbranu Partizana. Upravo zahvaljujući njegovom izvlačenju spolja, Vizneski je ostao sam na trojci i pogodio, a Blutental je u narednom napadu postigao koš za +10 (44:34).
www.maccabi.co.il
Ekipa Duška Vujoševića tada je propustila veliku šansu da se približi jer posle tehničke greške klupi Makabija nije postigla nijedan poen – Božić je promašio oba bacanja, a Rašić dve trojke.

Partizan poslednja četiri minuta nije postigao koš iz igre, pa je izraelski tim posle dobre igre Vizneskog na poluvreme otišao sa 15 poena prednosti (54:39).

Makabi, poučen iskustvom iz prve utakmice, maksimalno angažovano krenuo je i u trećem periodu, a visoku razliku održavao je Fišer preciznim šutevima sa distance.

Kod ‘crno-belih’ se probudio Kecman (osam poena u trećoj četvrtini), ali domaći tim imao je više raspoloženih igrača, na kratko je proigrao i Perkins, pa je posle trideset minuta igre bilo 73:58.

Tim Duška Vujoševića bio je iscrpljen, a Makabi je bio rešen da u punom ritmu odigra sve dok ne bude potpuno siguran u pobedu, pa je posle bacanja Vizneskog bilo najvećih +21 (83:62).

Pošto je tada bilo jasno da je preokret vrlo nerealna mogućnost, obe ekipe odigrale su bez većeg naprezanja do kraja i Makabi je trojkom Limonada u poslednjoj sekundi završio meč sa 98:78.

Makabi: Limonad 3, Šarp, Viznevski 17, Perkins 10, Grin 2, Pnini 5, Anderson 14, Lazmi 6, Eidson 9, Blutental 17, Fišer 15.
Partizan: Roberts 6, Sinovec, Mekejleb 5, Kecman 14, Milošević, Rašić 5, Mitrović 5, Božić 3, Marić 16, Veseli 11, Đekić 7, Vraneš 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: