Ivanovićeva u dva seta do pobede

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Majamiju, pošto je pobedila Francuskinju Polin Parmentije sa 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2010.

18:50

Default images

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova, ali Ivanovićeva je uvek bila za korak ispred i došla je do vođstva, da bi i u drugom setu bila napravila ključni brejk na početku i čuvala ga do kraja i trijumfa posle jednog časa i devet minuta igre. Suparnica Ivanovićeve u borbi za osminu finala biće Agnješka Radvanska, koja je dobila Jekaterinu Makarovu sa 7:5, 6:0.

Ivanovićeva je sa Radvanskom do sada igrala pet puta i tri puta je slavila. U Lincu 2006. bilo je 6:2, 6:2 za srpsku teniserku, a Ana je pobedila i 2007. na Ozi openu (6:2, 3:6, 6:2).

U 2008. Ivanovićeva je u Dohi predala meč Radvanskoj, a iste godine Ana je u Lincu bila bolja sa 6:2, 3:6, 7:5. Poslednji meč, ipak, dobila je Poljakinja, na šljaci Rima prošle sezone bilo je 6:1, 3:6, 6:4.

Radvanska je postavljena za šestog nosioca, a u dosadašnjem toku sezone beležila je solidne rezultate. Posle nešto slabijeg početka i ispadanja u trećem kolu Ozi opena od Frančeske Skjavone, Radvanska je na poslednja dva turnira ispala u polufinalu – u Dubaiju od Azarenke, a u Indijan Velsu od Voznijacki.

Omiljeni udarac poljske teniserke je forhend, a njena odbrambena taktika prevashodno se bazira na odličnom kretanju, pa će Ana imati vrlo težak posao da je 'probije' sa osnovne linije i moraće da smanji broj grešaka na najmanju moguću meru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: