EL: Makabi – Partizan 0:1 (20.00h)

Posle spektakularne pobede u prvom meču u Tel Avivu, košarkaši Partizana u četvrtak igraju drugi meč plejof serije Evrolige protiv Makabija.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2010.

20:10

Default images

Srpski šampion je u utorak posle velikog preokreta pobedio Makabi sa 85:77 i naneo ’Ponosu Izraela’ prvi domaći poraz u plejofu ikada. Samo dva dana kasnije igra se novi meč. "Znamo da nas čeka sledeći meč, da je ovo samo početak jedne serije. Baš će važnost druge utakmica sve dovesti u kontakt sa realnošću“, poručio je Duško Vujošević.

„Obe ekipe moraju da zaborave prvi meč. Istina, ona ekipa koja je izgubila utakmicu sigurno ima povećanu motivaciju, jer ona želi što pre da zaboravi. Sa druge strane, oni što su pobedili, želeli bi da u tom trenutku prestane da se igra košarka, da sve ostane na takvom utisku pobede“, istakao je trener srpskog šampiona.

Makabi je posle prvih 20 minuta u utorak skoro bio pred pobedom. U četvrtak će sigurno želeti osvetu.

„Šta smo trebali, da pustimo da izgubimo da bi oni bili manje opasni? Oni su uvek opasni. Neće se predavati, kao ni mi, sve dok traju utakmice. Oni će sigurno angažovati sve depoe na utakmicama koje predstoje, ali mislim da mi nismo slučajno srećni dobitnici. Oni ostaju favoriti, ali pogrešno tumače ako misle da se nama sreća slučajno desila“.

Fenomenalna pobeda u Tel Avivu mogla bi da ima i loše strane.

„Igrači znaju da se uspesi ne dešavaju slučajno. Znaju da ne treba da se suludo raduju nekom dobitku koji im još ne pripada. Nismo ljudi koji smo nenaviknuti na ove situacije“, dodao je Vujošević.

Nekadašnji igrač Partizana, a sada krilo Makabija Stefon Lazme istakao je da njegov tima mora da ponovi igru iz prvog poluvremena ukoliko želi da se vrati u igru.

„Na ovom nivou ništa nije lako. Moramo da se vratimo u četvrtak na nivo koji smo prikazali u prvih 20 minuta, ali ovaj put da tako igramo svih 40. Ne smemo sada klonuti glavom, uradili smo dosta dobrih stvari i u orvom meču. Moramo da zaigramo agresivno i da kao i Partizan ni u jednom trenutku ne stanemo. I dalje igramo pred svojim navijačima i u četvrtak moramo pobediti“.

U četvrtak se igraju i ostali mečevi plejofa, a pobede u prvim utakmicama zabeležile su domaće ekipe - CSKA, Barselona i Olimpijakos.

Evroliga 2009/2010, plejof:
18.15h CSKA Moskva - Kaha Laboral (1/0)
20.00h Makabi Elektra – Partizan (0/1)
20.00h Olimpijakos – Aseko Prokom (1/0)
20.15h Regal Barselona – Real Madrid (1/0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: