EL: Kecman najbolji igrač 1. runde

Junak pobede nad Makabijem, košarkaš Partizana Dušan Kecman, najbolji je igrač prve četvrtfinalne večeri Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2010.

09:57

Default images

Kecman je u pobedi ’crno-belih’ u Tel Avivu 85:77 učestovao sa 29 poena, šutirajući za dva poena 3-4, a za tri fenomenalnih 7-9, uz po tri skoka i asistencije i po jednu ukradenu loptu i grešku za ukupan indeks korisnosti od 30. Kecman je i najbolji strelac, dok je plejmejker Partizana Lester MekKejelb drugi skakač i treći asistent prve četvrtfinalne večeri.

Kecman se tako više nego zasluženo našao ispred Kvintela Vudsa iz Prokoma koji je imao indeks 29 i Linasa Kleize iz Olimpijakosa (indeks 28). Na četvrtoj poziciji našao se Lester MekKejleb koji je zabeležio 12 poena, deset skokova šest asistencija i dve ukradene lopte za ukupan indeks 24. Peti je Pit Majkel iz Barselone sa indeksom 23.

Kecman je i prvi strelac sa 29 poena, Linas Kleiza je zabeležio 26, Kvintel Vuds 23, srpski reprezentativac Miloš Teodosić ubacio je 21 poen za Olimpijakos, a Pit Majkel 18.

Prvi skakač je Kvintel Vuds sa 11 uhvaćenih lopti, dok se na iznenađujućem drugom mestu našao 183cm visoki Bo MekKejleb sa deset skokova. Bivši centar Partizana Ratko Varda (Prokom) ima osam skokova, koliko imaju i Darjus Lavrinovič (Real Madrid) i još jedan ’crno-beli’ – Lorens Roberts.

Najbolji asistent je Pablo Priđioni (Real Madrid) sa osam uspešnih dodavanja, Zoran Planinić (CSKA) je drugi sa sedam, a treću poziciju dele MekKejleb, Doron Perkins (Makabi) i Miloš Teodosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: