Mesi najplaćeniji fudbaler sveta

Reprezentativac Argentine i igrač Barselone Lionel Mesi najplaćeniji je fudbaler sveta, objavio je francuski fudbalski časopis „Frans fudbal“.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

15:21

Default images

Francuski magazin je 11. godinu zaredom objavio listu najbolje plaćenih fudbalera i njihovih trenera, a Mesi se našao na vrju sa zarađenih 33 miliona evra. Argentinac je prošle sezone osvojio šest trofeja sa Barselonom, a takođe je prograšen najboljim fudbalerom sveta i u izboru „Frans fudbala“ i Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Na drugom mestu po zaradi nalazi se igrač Los Anđeles Galaksija i Milana Dejvid Bekam sa 30,4 miliona, ispred Kristijana Ronalda, fudbalera Reala, čija godišnja plata iznosi 30 miliona evra.

Kod trenera prvo mesto ubedljivo zauzima strateg milanskog Intera Žoze Murinjo sa 13 miliona evra, drugi je Luis Felipe Skolari, koji vodi uzbekistanski Bunjodkoru, sa zarađenih 9,5 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: