Moreira: “Uvek teško u Novom Sadu”

Fudbaleri Partizana su pobedom nad Čukaričkim smanjili zaostatak za Zvezdom, ali ta pobeda neće imati težinu ukoliko šampion ne trijumfuje i protiv Vojvodine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2010.

23:49

Default images

Jedan od najboljih u subotu protiv Čuke bio je Almami Moreira koji početkom prolećnog dela sezone nije bio u prvom planu trenera Gorana Stevanovića. “Mečevi protiv Vojvodine su oduvek bili teški za nas, pogotovo u Novom Sadu. Daćemo sve od sebe da odigramo dobro ovu utakmicu i osvojimo tri boda, jer ovu priliku ne bi smeli da prokockamo”.

Moreira očekuje i veliku podršku navijača koji su mu u prvom delu sezone uručili priznanje "Dragan Mance - legenda juga" u znak zahvalnosti za igre i odnos prema klubu.

“Znam samo jedno sigurno, a to je da će naši navijači opet ispuniti stadion u Novom Sadu, dati nam veliku podršku i ne smemo ih izneveriti”.

Sjajni Portugalac veruje u treću uzastopnu titulu, ali ističe da do derbija sa Zvezdom u glavi treba da budu ostali rivali, a ne lider.

“Verujemo u svoje snage i kvalitet, jer imao najbolji i najiskusniji tim u ligi, ali smo svesni da neće biti lako i po treći put biti prvi na cilju".
partizan.rs
"Međutim, ovakvu šansu, koja nam se sada ukazala posle poraza rivala u Kragujevcu, ne bi smeli da prokockamo, posebno što se poslednji derbi igra kod nas i tada bi mogli da napravimo odlučujući korak ka tituli. Do tada, treba samo da mislimo na nas i naše protivnike, da skupimo što više bodova, a da konkurenta iz Ljutice Bogdana istisnemo iz naše svesti”.

Moreira je drugi deo sezone počeo kao rezerva. Njegovo mesto na terenu zauzeo je povratnik, bivši kapiten Saša Ilić. Međuim, Mo se vratio u startnu postavu na poslednja dva meča, a protiv Čukaričkog je Stevanović prvi put upario dva sjajna igrača.

“Uvek sam govorio da volim da igram sa svima u klubu, a posebno sa majstorom kao što je Saša, ali neka o tome bolje daju ocenu navijači. Nikad nisam razmišljao o tome da li ja i Ilić možemo zajedno. Mislim da je to više bila tema na kojoj su novinari insistirali. Mi se ovde time nismo ni bavili”.

Svoje prve minute u ‘crno-belom’ dresu odigrao je protiv Čukaričkog mladi štoper Vojislav Stanković koji je zamenio kapitena Mladena Krstajića.

“Bila mi je velika čast što sam u igru ušao umesto tako velikog fudbalera i čoveka kakav je naš kapiten. Sve dobija na značaju što sam se za priliku izborio već u četvrtom kolu, a posebno mi je drago što ću debi upamtiti po pobedi. Dobro sam radio na pripremama i očekujem da ću tokom sezone dobiti još koju priliku da zaigram”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: