Dostanić: "Želim napadački fudbal"

Novi trener Crvene zvezde Ratko Dostanić istakao je da želi da njegova ekipa igra jednostavan i napadački fudbal, ali da za drastične promene treba vremena.

Izvor: B92

Nedelja, 21.03.2010.

16:02

Default images

Dostanić, koji je nasledio Vladimira Petrovića na klupi Crvene zvezde, kazao je da će mu prvi zadatak biti da ekipu moralno podigne i izvuče iz apatije u koju je upala. "Ovo je velika odgovornost za mene, ali ne plašim se izazova. Učinićemo sve da na kraju sezone budemo prvaci", kazao je Dostanić na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

"Mnogo je teško promeneiti način igre za kratko, drastičnih promena neće biti. Ideja je da igramo brzo i napadački. Do toga ćemo doći ozbiljnim radom, ali za to treba vremena. Sada je najvažnije da igrači budu 'čiste' glave", dodao je Dostanić.

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić rekao je da uprava kluba nije planirala promenu trenera, ali da je morala da proba da "šok terapijom" ostvari napredak u igri.

"Promena trenera nije razlog poraz od Metalca, već loše igre i tesni rezultati koji nas prate duže vreme. Nije Petrović jedini krivac, svi smo krivi. Ali u fudbalu je neminovnost da prvi strada šef struke", rekao je Adžić.

Sportski direktor Zvezde dodao je da je bilo više kandidata za trenera, ali da je Dostanić izabran jer je već obavljao funkciju direktora omladinske škole crveno-belih i nije bilo potrebe da se upućuje u situaciju u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: