Jevgenij Plušenko otkazao Torino

Olimpijski vicešampion u umetničkom klizanju Rus Jevgenij Plušenko otkazao je učešće na prvenstvu sveta u Torinu, saopštili su organizatori.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.03.2010.

22:16

Default images

"Dobili smo poruku u kojoj nas Plušenko obaveštava da je povređen", izjavio je portparol organizatora prvenstva, koje će u Torinu biti održano od 22. do 28. marta. Da slavni klizač neće učestvovati na šampionatu potvrdio je i njegov agent, navodeći da Plušenko izostaje sa takmičenja "zbog umora i povrede".

Plušenko (27) je na Zimskim olimpijskim igrama 2006. u Torinu osvojio zlatnu medalju, a nakon toga je objavio da prekida karijeru. Ove sezone se, međutim, vratio na led i pobeđivao je na svim takmičenjima do Olimpijskih igara u Vankuveru, gde je osvojio "samo" srebro.

Rus je u bio nezadovoljan plasmanom u Vankuveru, gde je žestoko iskritikovao sudije olimpijskog takmičcenja. Ranije ovog meseca trostruki prvak sveta iz 2001, 2003. i 2004. poručio je da planira da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju.

Olimpijski šampion iz Vankuvera, Amerikanac Ivan Lajzaček, ranije je, takođe, otkazao učešće na prvenstvu sveta u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: