Velike promene u Montepaskiju

Rukovodstvo Montepaskija iz Sijene, najbolje italijanske ekipe, najavilo velike promene tokom leta. Odlaze Mekintajer, Sato, Eze i Domerkant.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

19:10

Default images

Sijena je godinama unazad jedan od najboljih timova Evrope. Ipak, pošto Toskanci prošle sezone nisu uspeli da se plasiraju na F4 Evrolige, a ove nisu prošli ni Top 16 fazu, iz Sijene su najavili oštar zaokret u politici kluba što podrazumeva smanjenje budžeta i velike promene u igračkom kadru.

Predsednik Ferdinando Minući najavio je da će klub gotovo sigurno napustiti Terel Mekintajer, Romein Sato, Henri Domerkant i Bendžamin Eze, osovina tima u najuspešnijim godinama u istoriji Sijene. Ipak, Minući je najavio da će se iz sve snage boriti da na klupi ostane talentovani stručnjak Simone Pjanićani, od nedavno selektor reprezentacije Italije.

"Napravili smo novi trogodišnji plan, a primarni cilj je da zadržimo Pjaniđanija. Uveravam sve da prevelikih promena neće biti. Normalno je da posle četiri i više godina provedenih u klubu neki igrači odu tokom leta. Dugo smo pokušavali da sačuvamo Mekintajera, ali ovo mu je poslednja sezona u Sijeni, kao i Satou, Domerkantu i Ezeu. Ugovor ističe i Šonu Stonruku, ali se nadamo da ćemo uspeti da ga zadržimo u klubu u kojem je proveo veći deo karijere", rekao je Minući.

Montepaski je ove sezone u regionalnom delu takmičenja Evrolige u grupi A, gde je igrala sa Barselonom, Žalgirisom, Cibonom, Asvelom i Fenerbahčeom, zabeležila osam pobeda iz deset utakmica. U Top 16 fazi je igrala u grupi F protiv Makabija, Real Madrida i Efes Pilsena, a imala je u tri pobede i poraza što nije bilo dovoljno za plasman u plejof.

U Seriji A Montepaski trenutno nema konkurenta. Posle 21. odigranog kola tim iz Sijene ima maksimalan učinak, dok prvi pratilac Kazerta ima tek 15 pobeda.

Da li će sjajni klub iz Toskane uspeti da "preživi" odlaske najboljih igrača i naredne sezone nastavi sa dominacijom u Palakanestru?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: