Vojvodina slavila u Kragujevcu

Vojvodina je slavila protiv Radnčikog u Kragujevcu sa 3:2 (25:23, 25:27, 22:22, 25:16, 15:7) u drugom meču polufinalne serije odbojkaškog plej-ofa.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

20:58

Default images

Drugi susret Radničkog i Vojvodine imao je gotovo identičan tok kao i onaj odigran pre tri dana. Ponovo su gosti u „Jezeru“ poveli, potom dva seta prepustili rivalu, a onda su uz maestralnu partiju uspeli da se izbore za taj-brek. Jedina razlika između dva pomenuta susreta je neuporedivo bolja igra Vojvodine u odlučujućem setu.

Novosađani su došli do izjednačenja u polufinalnoj seriji plej-ofa! Drugi susret Radničkog i Vojvodine imao je gotovo identičan tok kao i onaj odigran pre tri dana. Ponovo su gosti u „Jezeru“ poveli, potom dva seta prepustili rivalu, a onda su uz maestralnu partiju uspeli da se izbore za taj-brek. Jedina razlika između dva pomenuta susreta je neuporedivo bolja igra Vojvodine u odlučujućem setu. Još na početku ovog perioda gosti su napravili razliku (6:2), koju su uvećali do ogromnih 10:3. Bilo je to nedostižno za Kragujevčane – 15:7.

Gosti iz Novog Sada su bolje počeli i prvi set su rešili u svoju korist. Odlično je Vojvodina servirala, prijem Radničkog je bio pomeren, samim tim i dizaču domaćih Milan Iliću je bilo daleko teže. Do prve osetnije prednosti tim Nikole Salatića stigao je još posle prvog tehničkog tajm-auta, posle dve kontre Mrdaka i Vemića i bloka Čubrila (11:7). Držali su veliku prednost Novosađani sve do 20:15, ali je tada došlo do krize u njihovim redovima, a Radnički je to znao da iskoristi.

Uz servis grešku Čubrila, dva loša napada Vemića i blok Čedića Kragujevčani su prišli na samo poen zaostatka (20:19). Imao je Radnički nešto kasnije i priliku za izjednačenje, ali je Radić u kontri izblokirao Čupkovića (22:20), samim tim odbila je i poslednji pritisak domaćina, koji nije mogao do preokreta – 25:23.

Dramatično je bilo u drugom setu. Oba tima su igrala sa dosta oscilacija, bilo je lepih poena, ali i grubih grešaka. Radnički je prvi došao do veće prednosti sredinom seta, kad je poveo sa 14:10. Ipak, nisu se Novosađani predavali, a uz sjajne servise iskusnog Gabrijela Radića uspeli su brzo da preokrenu (17:15). U tim trenucima proradio je blok Kragujevčana, koji ih je i vratio u igru. Dva vezana poena Čupkovića iz ovog elementa i jedan Zorana Jovanovića vratili su prednost domaćinu (19:17).
zvanièni sajt
Nije tu bio kraj preokretima, uzvratila je još jednom Vojvodina, koja je čak imala i set loptu (24:23). U igri nerava uspešniji su bili Kragujevčani, a kad je bilo najpotrebnije popustio je prijem Novosađana. Iskoristio je to najpre Stevanović, a potom je završni udarac za izjednačenje gostima zadao Zoran Jovanović – 27:25.

Osim na startu, Radnički je sve vreme kontrolisao rezultat u trećem periodu. Vojvodina je na početku povela sa 4:1, ali su Kragujevčani preokrenuli već do prvog tehničkog tajm-auta (8:7). Imala je Vojvodina, doduše, još jednom prednost (12:11), ali je dozvolila ekipi Slobodana Kovača da ponovo napravi razliku (19:16). Nisu se Novosađani tada predavali, prišli su na poen minusa, imali pri rezultatu 22:21 i dve kontre za izjednačenje.

Ipak, prvu priliku je propustio Mrdak, a u nastavku akcije pogrešio je Marko Ivović (23:21). Sudije su najpre dosudile poen Vojvodini, ali su odmah ispravile evidentnu grešku. Kao i u završnici prethodnog seta, ponovo je popustio prijem Novosađanima, što je dodatno olakšalo posao Radničkog da povede – 25:22.

Kao i u prvom meču Vojvodina je uspela sjajnom igrom da se izbori za taj-brek. U četvrtom periodu su dileme brzo otklonjene. Posle serije sjajnih servisa Marka Ivovića Novosađani su uspeli da steknu razliku (9:4), koju su samo povećavali za konačnih – 25:16. U već opisanom taj-breku Vojvodina je došla do pobede i izjednačenja u polufinalnoj seriji.

Naredna dva susreta biće igrana u Novom Sadu, 22. i 25. marta, a ukoliko bude bilo potrebno majstorica će biti na programu 28. marta u Kragujevcu. Drugi polifinalni meč između Crvene zvezde i Partizana na programu je 19. marta u dvorani SC “Šumice”, sa početkom od 18,00 časova. Crveno-beli su dobili prvi meč sa 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: