Osuđen zbog podsticanja na doping

Francuz Bernard Sajnc osuđen je u Parizu na godinu dana zatvora, zbog toga što je podsticao sportiste da koriste doping.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

18:22

Default images

Sajnc, koji je radio kao medicinski savetnik, osuđen je i za nelegalno praktikovanje medicine 1998. i 1999. godine. Sajnc je osuđen zato što je biciklistima ’Festine’ na Tur D'Fransu 1998. godine dostavljao testosteron i druga doping sredstva. Policija je tada u timskom vozilu pronašla veliku količinu nedozvoljenih sredstava.

On je zbog toga osuđen na dve godine zatvora, jednu uslovno.

Istraga protiv 66-godišnjeg Sajnca pokrenuta je maja 1999. godine. Okrivljeni je na sudu negirao sve optužbe i tvrdio da je samo primenjivao homeopatiju, kao alternativni metod lečenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: