Dragović oslobođen optužbe za napad

Sud u Los Anđelesu odbacio je početkom nedelje optužnicu protiv srpskog košarkaša Nikole Dragovića (22).

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

18:04

Default images

Dragović je u novembru zajedno sa svojim prijateljem Aleksandrom Stanišićem optužen da su najpre ušli u raspravu sa jednim mladićem i devojkom na koncertu u Holivudu, a potom da je Dragović napao muškarca i gurnuo ga na stakleni ekran. Okružni javni tužilac u Los Anđelesu izjavio je da protiv Dragovića i Stanišića nije bilo dovoljno dokaza.

Advokat srpskog centra, Džon Arc, izjavio je da je upravo navodna žrtva napala njegovog klijenta i Stanišića. On je ošamario Stanišića i pretio Dragoviću.

Ovo je Dragoviću već drugi problem sa zakonom u Kaliforniji, pošto je 2008. godine bio optužen za nanošenje lakših telesnih povreda devojci. I od te optužbe je kasnije oslobođen.

Srpski košarkaš igra trenutno na univerzitetu UCLA na poziciji krilnog centra. Rođen je 1987. godine u Beogradu, a visok je 210 centimetara.

U NCAA ligi se trenutno igra završnica, a Dragovićev UCLA nije izborio nastup u plajofu, što je veliko razočaranje za jedan od najpopularnijih univerziteta u SAD-u. Bolji od Bruinsa bili su košarkaši Kalifornije 85:72. Dragović je igrao 34 minute, ubacio osam poena (3/12 iz igre, 1/8 za tri) i imao po tri skoka, asistencije i ukradene lopte. Ove sezone je prosečno beležio 12 poena i 4.4 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: