Nova ostavka zbog neuspeha na ZOI

Pomoćnik ministra za sport Rusije Genadij Aljošin podneo je ostavku na tu funkciju zbog slabih rezultata ruskih sportista na ZOI u Vankuveru.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2010.

17:45

Default images

Aljošin je u ministarstvu bio zadužen za vrhunski sport i on je drugi visoki sportski zvaničnik koji je podneo ostavku zbog neuspeha ruskih sportista na Igrama u Vankuveru. Pre njega, to je uradio predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Dmitrij Tjagačev. On je ostavku podneo 3. marta, dva dana nakon što je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio odgovornost nadležnih.

Tradicionalno jedna od najjačih nacija u zimskim sportovima, Rusija je na Olimpijskim igrama u Vankuveru osvojila samo 15 medalja, od čega tri zlatne, što je bio najlošiji učinak u istoriji ZOI.

Ministar sporta Vitalij Mutko saopštio je da neće podnositi ostavku i dodao da se nada da će učinak ruskih sportista biti neuporedivo bolji na Igrama koje će 2014. godine biti održane u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: