LE: Liverpul - Lil (TV B92, 21.05h)

Engleski Liverpul dočekuje u četvrtak Lil u revanšu osmine finala Lige Evrope u direktnom prenosu na televiziji B92 od 21:05h.

Izvor: B92

Sreda, 17.03.2010.

19:15

Default images

Francuski tim ima minimalnu prednost iz prvog meča. Tima Rafe Benitesa nije uspeo da stigne do pogotka prenedelju dana u Lilu, a defanzivac francuza Adil Rami će na ‘Enfildu’ ponovo čuvati Fernanda Toresa. “Igramo protiv jednog od najboljih timova u Evropi iako nisu u dobroj formi. Samo protiv najboljih možemo da vidimo koliko vredimo”.

Rami je bio prezadovoljan što je uspeo da spreči Toresa da bude strelac.

“Morate da budete oprezni sa njim. Sjajan je u vazduhu, a veoma je snažan. Pored svega, ne smete mu dozvoliti ni da se okrene jer kada potrči ide 2000 kilometara na sat. Međutim, bio sam sasvim solidan protiv njega. Osim jednom u prvom poluvremenu kada sam pokušao da mu uzmem loptu, uspeo sam da ostanem maksimalno koncentrisan”, rekao je defanzivac Lila.

Tim Rudija Garsije je inspirisan uspehom Liona koji je u Ligi šampiona uspeo da ostane neporažen u gostima posle pobede na svom terenu nad Real Madridom. Remi veruje da je i njegova ekipa sposobna za sličan uspeh.

“Sve je u našim rukama. Ali moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, jer ako mi možemo da pobedim na svom terenu tako mogu i oni. Biće to velika borba. Čak iako primimo tri gola na ‘Enfildu’ i ispadnemo, ubeđen sam da ćemo biti zadovoljni urađenim”.

Menadžer Liverpula Rafa Benites ubeđen je da njegov tima može do četvrtfinala.

„Napredovali smo od poslednjeg meča. Razočaran sam rezultatom ali sam zadovoljan zalaganjem igrača. Prva utakmica je bio meč protiv dobrog tima na teškom terenu. Lil je veoma dobro počeo, imali smo problema da ih zaustavimo, ali smo vremenom uspeli u tome. Kada smo preuzeli kontrolu i krenuli u napad, primili smo gol“.

Španac smatra da su propuštene prilike odredile ishod meča.

„Kada igrate u gostima morate koristiti svoje prilike. Ranim pogotkom možete rešiti utakmicu. Kada propustite nekoliko šansi, a onda primite gol posle slobodnog udarca je veom loše. Ipak, moramo ostati pozitivni. U Lili nismo bili dovoljno snažni, ali pred nama je još 90 minuta. Na ’Enfildu’ možemo pobediti svakoga uz podršku naših navijača“.

Meč na 'Enfild roudu' počinje u 21.05 časova, a diretkni prenos možete gledati na TVB92.

Sporting – Atletiko Madrid (0:0)

Veoma zanimljiv meč očekuje nas u Lisabonu gde Sporting dočekuje Atletiko Madrid. Posle 0:0 na ‘Visente Kalderonu’ favorit u revanšu je portugalski tim koji je trenutno u sjajnoj formi. Pored remija u Madridu Sporting je poslednjih pet mečeva pobedio Everton (3:0), Porto (3:0), Belenenses (4:0) i Vitoriu Gimaraeš (3:1).

Atletiko je u prvom meču propustio veliki broj gol šansi, a poslednjih 60 minuta meča je igrao sa igračem više. Bez obzira na loš rezultat na svom terenu Serhio Kun Aguero je optimista pred gostovanje na ‘Žoze Aveladeu’.

“Pošto je bilo 0:0 u prvom meču, oni će u revanšu morati da napadnu pred svojim navijačima. Naše najjače oružje u ovom meču biće kontra-napad”.

S druge strane, Karlos Karvalja, trener lisabonske ekipe, smatra da će podrška sa tribina doneti prevagu njegovom timu.

“Puni smo samopouzdanja, tim je motivisan i spreman. Znamo šta moramo da radimo na terenu u svakom trenutku. Ipak, za rivala imamo veoma jak tim koji je skoro pobedio Barselonu i Valensiju”.

Anderleht – Hamburger SV (1:3)

Najbolji rezultat u prvom meču ostvario je HSV. Nemački predstavnik na gostovanje Anderlehtu ide sa 3:1. Belgijski tim već 13 godina nije igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja. Defanzivac Žel van Dam smatra da njegov tim može nadoknaditi deficit.

„Apsolutno smo uvereni da možemo proći dalje. U Hamburgu nismo igrali loše. Imamo dobre, jake igrače, a mislim da Hamburg nije preterano dobra u defanzivi iako je peti u Bundesligi. Moramo rano da stignemo do gola, a onda da jako radimo na drugom. Naš poslednji pas mora biti mnogo bolji nego u Hamburgu. “

Trener Hamburga Bruno Labadia očekuje težak meč, a u Briselu će krenuti sa Rudom Van Nistelrojem kao starterom u napadu.

“Poslednje dve nedelje radio je veoma intenzivno. Rudu treba malo i vremena da odmori noge. Ali kada je on u timu ekipa igra znatno bolje. On je veoma bitan igrač i veoma je važan za igru. Samo smo na jedan meč od četvrtfinala”.

Volfsburg – Rubin Kazanj (1:1)

Nemački šampion ostvario je sjajn rezultat u prvom meču u Kazanju gde je ostao neporažan, a uz to je stigao i do pogotka. ’Vukovi’ u poslednjih mesec dana igraju u velikoj formi, ali meč sa šampionom Rusije čekaju sa nekoliko povređenih igrača.

Defanzivci Rever i Andera Barzalji, kao i prvi strelac tima u prethodnoj sezoni Grafite propustiće ovaj bitan duel. Ipak, u ekipu se vratio prvi golman Diego Benaljo, ali izgleda prekasno za meč sa Rubinom. Švajcarski internacionalac zadovoljan je što je ponovo u trenažnom procesu.

“Sjajno je vratiti se treninzima sa timom. Presrećan sam što sam to konačno dočekao. Treniraću sa ekipom koja se sprema za duel sa Rubinom. Međutim, nisam još dovoljno spreman za ovaj meč”.

Iako bez Grafitea, Volfsburg ne brine o realizaciji koja je protiv Menhengladbaha bila prefektna (4:0).

S druge strane, Rubin u Volfsburgu mora odigrati mnogo bolje nego njihov moskovski rival CSKA koja je u Ligi šampiona izgubila 3:1. Međutim, Rusi se nadaju uspehu iz Barselone gde su sa 2:1 dobili prvaka Evrope.

Ovog vikenda počela je i Premijer liga Rusije gde je šampion krenuo pobedom od 2:0 nad Lokomotivom iako su prvi gol postigli tek u 89. minutu.

Liga Evrope, osmina finala:
21:05h Liverpul – Lil (0:1)
21:05h Sporting – Atletiko Madrid (0:0)
21:05h Anderleht – Hamburg (1:3)
21:05h Volfsburg – Rubin (1:1)

Od 19 časova igraju se prva četiri revanš meča osmine finala takmičenja, a na televiziji B92 u direktnom prenosu možete da pratite duel Verdera i Valensije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: