Srbija ubedljiva protiv Rumunije

Vaterpolisti Srbiji ubedljivo su slavili protiv Rumunije, na Tašmajdanu, u petom kolu Svetske lige rezultatom 18:5 (5:1, 4:2, 5:1, 4:1).

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

19:20

Default images

Vaterpolisti koje sa klupe predvodi seletor Dejan Udovičić dominirali su tokom celog susreta i bez većih problema zabeležili petu pobedu u grupi. Čak osam reprezentativaca Srbije postiglo je golove na ovom meču pred punim tribinama bazena u okviru SRC "Tašmajdan". Srbija je ranije obezbedila plasman na završni turnir koji će biti odigran u Nišu od 12. do 18. jula.

Osmorica vaterpolista Srbije pogadjali su mrežu protivnika, a najefikasniji je sa četiri gola bio Andrija Prlainović. Filip Filipović, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović bili su trostruki strelci, kapiten Vanja Udovičić postigao je dva gola, a Slobodan Nikić, Slavko Gak i Milan Aleksić po jedan.

Pobeda nad Rumunijom Srbiji je obezbedila osvajanje prvog mesta na tabeli Grupe C u kojoj nastupaju i Španija i Turska.

Najbolji sprski vatrerpolisti bili su veoma ubedljivi u prvoj zvaničnoj utakmici u Beogradu nakon osvajanja titule svetskog prvaka na šampionatu u Rimu prošlog leta. Silno motivisani pred mnogobrojnom publikom izabranici Dejana Udovičića u potpunosti su nadigrali Rumune.

Nastup pred prepunim tribinama Taša bio je i prilika da Vaterpolo savez Srbije kapitenu Vanji Udovičiću uruči prigodan poklon za 200 utakmica u reprezentaciji. Umetničke slike su za 100 utakmica za Srbiju dobili i Prlainović, Filipović, Pijetlović i Slobodan Soro.

Boris Vapenski iz Vojvodine dobio je nagradu Radio Beograda za najboljeg mladog igrača Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: