Liverpul ubedljiv za 118. rođendan

Fudbaleri Liverpula obradovali su navijače za 118. rođendan kluba odličnom igrom i pobedom od 4:1 nad Portsmutom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

23:26

Default images

Pitanje pobednika ’crveni’ su rešili sredinom prvog poluvremena kada su sa tri brza gola nokautirali protivnika. Domaću ekipu u vođstvo je doveo Fernando Tores u 26. minutu, a isti igrač je asistirao prilikom pogodaka Rajana Babela dva minuta kasnije i Alberta Akvilanija u 32. minutu. Španac je u 77. povećao na 4:0, a konačan rezultat postavlja Belhađ minut pre kraja.

Liverpulu je Portsmut, poslednjeplasirana ekipa Premijer lige, došao u idealnom momentu. Klubu sa Enfilda je bila potrebna injekcija samopouzdanja pred revanš meč Lige Evrope sa Lilom u kojem ’crveni’ jure zaostatak od jednog gola, kao i predstojeći susret sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu u nedelju.

Menadžer Rafael Benitez napravio je dve izmene u startnoj postavi koje su direktno uticale na brzinu i kvalitet igre Liverpula. Umesto Lukasa Leive, u timu je bio Alberto Akvilani, 20-milionsko pojačanje od prošlog leta, a mesto u počenih jedanaest izgubio je i do sada neprikosnoveni prvotimac Dirk Kajt, koji je u poslednje vreme u slaboj formi i koji je bio direktni krivac za gol Vigana prošle nedelje, kojim je Liverpul poražen. Umesto Holanđanina u timu se našao njegov sunarodnik, dosta osporavani Rajan Babel.
Beta/AP
Domaća ekipa je dobro počela utakmicu i stvorila nekoliko poluprilika. Iako je Liverpul igrom zaslužio vođstvo, prvi gol je došao posle greške golmana Portsmuta Džejmija Ešdauna. Ešdaun je pokušao da ispuca jednu povratnu loptu, ali je sporo reagovao pa je Stiven Džerard uspeo donekle da izblokira šut golmana Portsmuta. Lopta je stigla do Maksija Rodrigeza koji je uposlio Fernanda Toresa kojem nije bilo teško da sa par metara ubaci loptu u mrežu. Nagoveštaj ubedljive pobede usledio je nepuna dva minuta kasnije, kada je Tores petom poslao loptu ka Džerardu koji ju je propustio do Babela. Holanđanin je preciznim udarcem po zemlji pogodio donji desni ugao za 2:0. Samo četiri minuta kasnije Akvilani svojim prvim golom u Premijer ligi povećava na 3:0, asistent je ponovo bio Tores.

I u nastavku je Liverpul bio bolja ekipa, a to je krunisao tek u 77. minutu kada je Roča pogrešio i ostavio suviše prostora Toresu koji je dobrim udarcem povisio na 4:0. Počasni pogodak za goste postiže Nadir Belhađ u 88. minutu.

Liverpul je ovom pobedom prestigao Mančester Siti i sada zauzima petu poziciju sa 51 bodom iz 30 utakmica. Četvrtoplasirani Totenhem ima 52 boda iz 29 mečeva, dok Siti ima 50 bodova i dva meča manje od Liverpula.

Liverpul u četvrtak u Ligi Evrope dočekuje Lil koji ima prednost od 1:0 iz prvog meča, dok se u nedelju na Old Trafordu igra najveći derbi engleskog fudbala sa Mančester Junajtedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: