Čelsi ili Inter, Sevilja ili CSKA?

U utorak se igraju dva revanš meča osmine finala Lige šampiona – Čelsi, posle poraza 2:1, dočekuje Inter, a Sevilja i CSKA igraju u Španiji nakon 1:1 u Moskvi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

22:25

Default images

Žoze Murinjo vraća se na Stamford bridž, ovoga puta kao trener Intera. „Za mene bi bio poseban osećaj da prođemo dalje i probijem barijeru koju Inter ima u poslednjih nekoliko godina, kada nisu uspevali da dođu do četvrtfinala. ’Čitaću’ igru najbolje što mogu, doneću najbolje odluke koje mogu, daću sve od sebe da pomognem timu da trijumfuje“.

Čelsi - Inter

Žoze Murinjo je, kao i prethodnih nekoliko dana, govorio o svojoj vezanosti za Čelsi,

„To su isti igrači i navijači koji su učinili da se osećam neverovatno svaki put kada bih igrao na tom stadionu. Učinio sam više nego dovoljno da budem na Bridžu, ali odluka je doneta. Čelsi je krenuo dalje, i ja sam krenuo dalje. Ja sam nastavio da osvajam važne trofeje, oni su nastavili da osvajaju nešto. Uzeli su FA kup. Najvažniji je odnos koji smo imali“

Portugalac je istakao da to ni na koji način neće uticati na njega.

„Nemojte da mešate emocije sa profesionalizmom i željom za pobedom. Gledao sam prvu utakmicu Inter – Čelsi sedam puta. I to je nisam pustio da ide, već sam pauzirao i premotavao. Dao sam sve da se spremim za ovaj meč. Ne mešajte poštovanje i osećanja za bivše igrače i bivši klub sa motivacijom za trijumf. Posle utakmice i dalje ću biti Posebni (’The Special One’), pobedio ili izgubio“.

Za ’nerazure’ ne igra duže odsutni Kivu, a neizvestan je nastup Balotelija i Santona.
Čelsi imao neuporedivo ozbiljnije kadrovske probleme – dva prva golmana Čeh i Ilario su povređeni, pa će među stative letošnja akvizicija iz Midlzbroa Ros Turnbul. Zbog povreda još ne igraju Ešli Kol, Esijen, Bosingva i Deko.

Menadžer ’Plavaca’ Karlo Ančeloti poštuje Inter, ali veruje da njegov tim može do pobede i prolaza.

„Imali smo mali pad pre nekoliko nedelja, ali to je iz nas. Odigrali smo dobro protiv Intera i protiv Vest Hema u subotu. Ali, sutra moramo da budemo na najvišem nivou. Moramo da odigramo svoj najbolji fudbal, bolju organizaciju i koncentraciju. Ne treba da očekujemo da Inter neće odigrati dobro, tokom sezone su pokazali da su tim vrhunskog kvaliteta“, izjavio je Italijan i dodao da ne misli da će Murinjov dolazak imati uticaj na njegov igrače, već da će svi biti fokusirani na meč.

Sličnog mišljenja u vezi sa dolaskom Murinja je i Floran Maluda, vezni fudbaler Čelsija.

„To je važnije navijačima nego igračima, mi samo želimo da savladamo Inter. Biće to utakmica nabijena emocijama, ali za nas, kao što se videlo u prvom meču, Murinjo nije bio nikakva smetnja. Ne razmišljamo o istoriji, želimo da je stvaramo“.

Sevilja - CSKA

Na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“ domaća Sevilja dočekuje moskovski CSKA sa velikim izgledima da se plasira u četvrtfinale LŠ. Posle 1:1 u Rusiji, Andalužanima za prolaz odgovara i remi bez golova, a trener Sevilje Manolo Himenes svestan je važnosti predstojećeg okršaja.

„Ovaj meč mogao bi da bude jedan od najvažnijih u mom životu, ali, da budem iskren, sve utakmice su mi važne. Ovo je istorijski trenutak za svakog navijača Sevilje koji želi da vidi šta će se dogoditi ako se plasiramo među osam najboljih timova Evrope Utakmica je značajna za klub, grad, Andaluziju i Španiju i zato moramo da uvećamo svoj trud, motivaciju i preciznost ako želimo da prođemo“.

Sevilja je za vikend odigrala 1:1 sa Deportivom, ali Himenes smatra da je igra bila na zadovoljavajućem nivou i da je nedostajala samo realizacija.

„Ukoliko oni budu igrali kao što je igrao Depor u subotu, a mi budemo bolji u napadu, siguran sam da ćemo postići bolji rezultat. Nadam se da će oni imati manje šansi za gol“, izjavio je Himenes i prokomentarisao rivala:

„Ne znam šta će CSKA uraditi, ali znam kako su igrali u Moskvi. Ekipa je bila na isti način organizovana nezavisno od toga da li je bilo nerešeno ili su zaostajali. CSKA je dobar tim, značajan u Evropi i imaju brz i opasan napad. Ipak, nema izgovora, moramo da damo maksimum, a svaki fudbaler koji nije 100% spreman neće igrati“.

Alvaro Negredo, strelac gola na prvom susretu, pod znakom je pitanja zbog povrede noge, a neće igrati Abdulaj Konko.
Trener CSKA Leonid Sluckij, logično, opredeliće se za ofanzivnu taktiku.

„Pokušaćemo da igramo napadački fudbal, pošto nam rezultat 0:0 ne odgovara. Moguće je da će plejmejkeri Honda i Džagoev biti zajedno na terenu. Mečevi ovakve važnosti ne dolaze često i učinićemo sve što je u našoj moći da se plasiramo u četvrtfinale“.

Sluckij dodaje da toplije vreme ni u kom slučaju neće predstavljati problem za njegov tim.

„Normalno je da svako više voli da igra na 15 nego na -5 stepeni, tako da nam je prijatno što smo sada na toplijem mestu. Sevilja ima dobrog igrača na svakoj poziciji u timu; to je uravnotežen tim sa napadom svetske klase“.

Miloš Krasić, srpski reprezentativac u redovima CSKA, optimista je pred dvoboj sa Seviljom.

„CSKA ide tamo da pobedi. Svesni smo njihovih vrlina, ali pokušaćemo da igramo svoju igru. Daćemo sve da prođemo dalje. Neće biti lako, ali imamo kvalitet i potrebno je samo da budemo disciplinovani. Mogli smo bolje da odigramo u Moskvi, ali nam je bio prvi bitan meč u godini. Nismo bili u ritmu kao Sevilja, što im je predstavljalo malu prednost“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: