Određeni 'šeširi' za EP u rukometu

Evropska rukometna federacija saopštila je sastav šešira uoči žreba kvalifikacionih grupa prvenstva Evrope, koje će biti održano u Srbiji 2012. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 15.03.2010.

17:49

Default images

Žreb će biti održan u Gradskoj skupštini Beograda 12. aprila, a u kvalifikacijama će učestvovati 28 nacionalnih selekcija. Direktno pravo učešća na prvenstvu imaju branioci titule Francuzi i Srbija kao domaćin šampionata. U prvom šeširu su Hrvatska, Danska, Poljska, Nemačka, Norveška, Švedska i Mađarska i selekcije tih zemalja biće nosioci grupa.

U drugom šeširu su Španija, Island, Češke, Slovenija, Rusija, Slovačka i Makedonija, a u trećem Austrija, Crna Gora, Belorusija, Ukrajina, Rumunija, BiH i Holandija ili Portugalija.

Pošto Holanđani i Portugalci na listi EHF imaju isti broj bodova, žrebom će neposredno pre izvlačenja grupa biti određeno koja će od te dve selekcije biti u trećem, a koja u četvrtom šeširu.

U poslednjem šeširu biće Holandija ili Portugalija, Švajcarska, Grčka, Litvanija i pobednici tri grupe kvalifikacija u kojima učestvuju najslabije rangirane evropske selekcije.

Učesnici kvalifikacija biće razvrstani u sedam grupa sa četiri tima, a igraće se po dvostrukom bod sistemu. Plasman na prvenstvo Evrope izboriće dve prvoplasirane ekiope iz svake grupe.

Kvalifikacione utakmice biće odigrane između 27. oktobra ove i 11. juna naredne godine.

Prvenstvo Evrope biće održano od 17. do 29. januara 2012. godine, a utakmice će biti igrane u Beogradu, Vršcu, Novom Sadu i Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: