Evroliga: Bodiroga u timu decenije

Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena Dejan Bodiroga izabran je za člana najboljeg tima protekle decenije u Evroligi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

17:33

Default images

Pored Bodiroge mesto u timu, prema ljubiteljima košarke i novinarima izborili su i Dimitris Dijamantidis, Džej Ar Holden, Šarunas Jasikevičijus, Tradžan Lengdon, Huan Karlos Navaro, Teo Papalukas, Entoni Parker, Ramunas Šiškauskas i Nikola Vujčić.

Na sajtu Evrolige za Bodirogu piše da je bio najdominantniji igrač na početku decenije, koji je tada osvojio sve što je mogao, dve uzastopne titule šampiona uz priznanje MVP-a na 'fajnal foru'. Bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore prvo je to učinio 2002. kao član Panatinaikosa, a potom naredne godine u timu Barselone.

Glasanje na zvaničnom sajtu je trajalo tokom Top 16 faze najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja i za to vreme je pristiglo više od 1.250.000 glasova. U odabiru tima decenije učestvovalo je i 35 novinara iz svih zemalja koje imaju predstavnike u Evroligi i koji to takmičenje prate deset godina.

Ipak, izbor je na kraju bio zasnovan 75 odsto na glasovima novinara, a ostatak navijača, a predstavnici jednih i drugih su imali isto mišljenje samo oko četvorice igrača. Od desetorice izabranih navijači su imali čak sedmoricu u svom izboru najboljih 12.

Svi igrači koji su izborili mesto u timu decenije su bar jednom osvojili titulu klupskog šampiona Evrope, dok su devetorica bili šampioni dva ili tri puta. Sva desetorica su bila izabrana u najbolji tim Evrolige, a između sebe imaju 42 učešća na ’fajnal foru’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: