Skupština FSS 31.3, Dujković ostaje

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da redovna godišnja skupština naše fudbalske asocijacije bude održana 31. marta u Staroj Pazovi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

16:39

Default images

Tom prilikom će Staru Pazovu, u kojoj se gradi sportski centar FSS, posetiti i predstavnici Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA).

Prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića, vrednost radova na izgradnji nacionalne "Kuće fudbala" koštaće oko 12 miliona evra, a procene su da će FSS od učešća državnog tima na prvenstvu sveta u Južnoj Africi imati prihod od oko četiri miliona dolara.

Izvršni odbor dao je punu podršku selektoru mlade reprezentacije Ratomiru Dujkoviću, koji u tekućim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo ne beleži očekivane rezultate. O problemima i slabom izdanju našeg mladog nacionalnog tima razgovaraće predsednik Stručnog odbora FSS Ljubiša Tumbaković i direktor Škole fudbala FSS Milorad Kosanović.

Odlučeno je takodje da selekciju Superige Srbije na prijateljskoj utakmici 7. aprila protiv reprezentacije Japana predvodi trener Javora iz Ivanjice Radovan Ćurčić.

Iako se vode pregovori sa više reprezentacija koje treba da gostuju u našem glavnom gradu 5. juna, protivnik se još ne zna.

"Imamo trenutno veoma dobru finansijsku godinu i verujem da će naša pozitiva iznositi oko 30 miliona dinara. U pregovorima smo da generalni sponzor fudbalske organizacije bude naša poznata kompanija Delta, i naš Savez nikada nije bolje stajao sa sponzorskim ugovorima nego što je to danas", izjavio je Karadžić, dodajući da bolnu tačku našeg fudbala predstavlja slaba infrastruktura i neosvetljenost terena.

Prema njegovim rečima, čeka se usvajanje Zakona o sportu koji treba jasno da precizira način transformacije i privatizacije naših klubova, a to će, kako je istakao, omogućiti i priliv svežeg kapitala sa kojim bi se popravila infrastruktura.

Izvršni odbor u ponedeljak je kompletirao sastav Stručnog odbora nacionalnog saveza, na čijem čelu će biti Ljubiša Tumbaković, a članovi su Dušan Savić, Suzana Stanojević, Milorad Kosanović, Radovan Ćurčić i Zoran Milinković.

FSS će uskoro dodeliti zlatne značke za životno delo, a kandidati za to najprestižnije priznanje u našem fudbalu su Miljan Miljanić, Stjepan Bobek i Vujadin Boškov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: