Trubači dočekali šampionke Evrope

Reprezentativke Srbije u streljaštvu, koje su na EP u Merakeru osvojile četiri zlatne medalje, doputovale su u nedelju u Beograd.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

20:01

Default images

Bobanu Veličković dvostruku šampionku Evrope vazdušnim pištoljem (pojedinačno i ekipno), Andreu Arsović prvakinju vazdušnom puškom i članice šampionske reprezentacije pištoljem Jasnu Šekarić i Jelenu Arunović, dočekao je veliki broj prijatelji streljačkog sporta na aerodromu u Beogradu po povratku sa Prvenstva Evrope održanog u norveškom selu Merakeru.

Dobrodošlicu, uz trubače, su im poželeli i generalni sekretar Streljačkkog saveza Srbije Obrad Stevanović i Nenad Peković, direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski, generalni sekretar SS Beograda Dragan Milisvljević, tehnički sekretar SS Srbije Marija Petrović, sportski direktor Crvene zvezde Vladimir Jevtić, trener Arsovićeve u Partizanu Dragan Donević, dugogodišnji trener Andree Arsović Janoš Juhas, trener Veličkovićeve u Boru 030 Boban Marković, brojni stručnjaci, predstavnici beogradskih klubova i članovi porodica.

Šampionke su darovane buketima cveća, a pozdravile su ih i dve članice juniorske reprezentacije Srije koja je u Merakeru osvojila zlato vazdušnom puškom Ivana Maksimović i Dragana Todorović, treća članica Katarina Biserčić je bila u Nišu.

Od prvih reprezentativnih akcija, sa Bobanom Veličković sam, najčešće u sobi, rekla je Andrea Arsović koja ima 23 godine.

Dogodilo se ono najlepše, da smo u Merakeru obe osvojile titule. Na ovom prvenstvu se sve ukolopilo da bude kako valja, ali nisam po svaku cenu jurila medalju, gađala sam za visok rezultat a tada najčešće dolaze i dobri plasmani.

Bobana Veličković (19 godina) je stasala u šampionku pod stručnim rukovostvom Bobana Markovića sa kojim radi beć desetak godina:

To što sam juniorka, bilo je na naki način rasterećenje, jer sam gađala u seniorskoj konkurenciji pa i da sam imala slabiji rezultat ne bi mi zamerili. Možda je i takav pristup doveo do dobrog rezultata.

Jasna Šekarić je pohvalila dve mlade takmičarke Veličkovićevu i Zoranu Arunoviž koja ima 23 godine:

Od naše reprezentacije se očekivala medalja To je veliko opterećenje, kao najiskusnija mogu sa time da se nosim, ali je bilo lepo što su i njih dve odlično podnele pritisak. Veoma smo se radovale ekipnom zlatu a još više kada je Bobana Veličković osvojila titulu. One su naša sjajna budućnost.

Srbija je u Merakeru osvojila četiri zlatne medalje, dve ekipne seniorke pištoljem i juniorke puškom, kao Bobana Veličković pištoljem i Andrea Arsović puškom.

Doputovala je i seniorska muška reprezentacija pištoljem (Damir Mikec, Andrija Zlati i Dimitrije Grgić) koja je bila četvrta. Ženska reprezentacija puškom, u kojoj su uz Arsovićevu bile i Aranka Binder i Jelena Živković osvojila je šesto mesto.

Stigli su i članovi muške reprezentacije puškom Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Dragan Marković, selektor Zoran Stojiljković i članovi stručnog štaba Mira Maksimović i Ivan Kvasnevski. Po broju najsjajnijih trofeja u disciplinama puška i pištolj od Srbije je na šampionatu u Merakeru bila bolja samo Rusija koja je imala šest zlatnih medalja. Druženje je nastavljeno na strelištu na Carevoj ćupriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: