Neredi u Berlinu posle poraza

Huligani Herte izazvali su nerede na Olimpijskom stadionu u Berlinu posle subotnjeg poraza svog tima terenu od Nirnberga sa 2:1.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

10:54

Default images

Oko 100 huligana, od kojih su neki bili i naoružani, utrčalo je na teren sa namerom da napadnu igrače i trenera Fridhelma Funkela. Igrači su uspeli da pobegnu u svlačionice, dok su huligani rasturili klupe za rezerve, pre nego što je policija intervenisala i zavela red.

Herta se novim porazom dodatno zakucala na poslednje mesto Bundeslige. To je bila 12 utakmica ekipe iz Berlina na domaćem terenu bez pobede. Pobedu Nirnbergu doneo je Angelos Haristeas u sudijskoj nadoknadi, posle čega je usledio haos na tribinama.

Posle meča, trener Nirnberga Diter Heking pozvao je da se hitno reaguje protiv sve učestalijih nasilnih scena na stadionima u Nemačkoj.

Ovo što se dešava na nemačkim stadionima je veoma ozbiljno i moramo da sprečimo da fudbal izraste u nešto drugo. Ne razumem zašto su ti idioti istrčali na teren“, rekao je Heking okupljenim novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: