Đoković u trećem kolu Indijan Velsa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu pobedom nad Amerikancem Mardijem Fišom od 2:1 u setovima.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

09:02

Default images

U meču koji je trajao sat i 42 minuta, Đoković je od američkog tenisera bio bolji po setovima 6:1, 0:6, 6:2. Đoković, drugi teniser sveta, u trećem kolu sastaće se sa 25. nosiocem, Nemcem Filipom Kolšjaberom.

U reprizi finala iz 2008. godine, Đoković je savladao Fiša sa 2:1, uprkos tome što je naprvio čak 37 neiznuđenih grešaka, kao i devet dvostrukih servis grešaka.

Posle odličnog starta i glatko dobijenog prvog seta sa 6:1 za 39 minuta igre, Đoković je potpuno podbacio u drugom. Amerikanac je počistio srpskog tenisera sa 6:0 za samo 28 minuta igre.

Ipak, Đoković se uspešno vratio u igru u trećem setu gde je napravio brejk za vođstvo od 2:1, a zatim u sedmom gemu ponovo oduzeo servis portivniku sjajnim forhendom za prednost od 6:2. U narednom gemu srpski teniser je sačuvao brejk poen, da bih potom uspešno priveo meč kraju.

Katastrofalno sam počeo drugi set. Napravio sam previše neiznuđenih grešaka, a Mardi (Fiš) je odigrao nekoliko dobrih poena. Imao sam sreće što sam uspeo na kraju da se izvučem. Takođe, u ovo vreme obično spavam, još se nisam navikao na vremensku razliku“, rekao je Đoković.

Naredni Đokovićev protivnik biće Nemac Filip Kolšrajber koji je savladao svog zemljaka Filipa Pešnera sa 6:3, 6:2. Nemac, koji je postavljen za 25. nosioca na turniru, zauzima 31. poziciju na ATP listi i do sada se dva puta sastajao sa Đokovićem. Prvi susret, 2008. na Indijan Velsu, pripao je srpskom teniseru, dok je Kolšrajber bio uspešniji prošle godine na Rolan Garosu.

Pobedniku muškog turnira pripašće 605.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: