Trifunović: “Iskustvo se ne kupuje”

Posle poraza od Hemofarma trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović je izjavio da njegovim igračima nedostaje iskustvo.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2010.

23:15

Default images

“Osim problema koji nas prate van terena, bili smo i u hendikepu sa povredama. Ali, zadovoljan sam kako smo odigrali. Bili smo na gornjoj granici mogućnosti, u ovom trenutku. Nedostaje nam nešto što ne može da se kupi, a to je iskustvo. To je nešto što neki igrači zbog svoje mladosti moraju da steknu”, istakao je Trifunović.

Strateg crveno-belih je naglasio da su njegovi izabranici sami krivi zbog pada koncentracije i da su zbog toga izgubili dosta utakmica, ali da se nada da će im se to vratiti u Superligi Srbije.

Sami smo krivi za pad koncentracije u trećoj četvrtini, kod rezultata 42:41, kada smo dozvolili Hemofarmu da ode na 11 razlike. Kako su oni otišli gore, tako smo i mi došli sa serijom trojki na 70:70, ali onda smo napravili nekoliko grešaka. Dosta utakmica smo izgubili na ovakav način, ali nadam se da će nam se to vratiti u domaćem prvenstvu”, dodao je Trifunović.

S druge strane trener Vrščana Željko Lukajić je bio zadovoljan pobedom, ali je istakao da je nelogično da Hemofarm u svojoj hali “Milenijum” igra kao da je u gostima.

Ubeđen sam da su ovi igrači svojom igrom potpuno zaslužili da ih domaća publika bodri. Kao da ne žele da se u Vršcu sledeće godine igra Evroliga, o kojoj se sada toliko priča”, rekao je Lukajić.

Lukajić je, takođe, istakao da je upozoravao svoje igrače da ne smeju da se opuste zbog toga što je Zvezda u prethodnih nekoliko nedelja imala velike problem i na terenu i van njega.

Upozoravao sam igrače na ovakvu utakmicu, jer znam šta je sportski motiv, koji je Zvezda imala zbog svih problema koji je nedeljama muče. Odigrali smo previše stegnuto, pravili mnogo grešaka, ali, srećom, nismo kažnjeni. Osnovni problem je bio skok u napadu, za šta krivim spoljne igrače, jer i oni moraju da oidu na skok, a zatim da vuku kontre i polukontre”, zaključio je Lukajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: