Kadetski ragbisti u Luksemburgu

Evropska ragbi federacija (FIRA-AER) donela je odluku da kadetska reprezentacija Srbije umesto na kamp u Hrvatsku putuje u Luksemburg.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2010.

23:04

Default images

Takav je epilog molbe koju je u ponedeljak uputio Ragbi Savez Srbije Evropskoj ragbi federaciji zbog nedolično ponašanje dela publike na utakmici Regionalne lige između Makarske rivijere i Pobednika od pre dve godine.

Tada je, tokom dvodnevnog boravka u Makarskoj, igrače srpskog šampiona na svakom koraku, iz bezbednosnih razloga pratila policija, a zbog nereda na stadionu pet izgrednika je udaljeno sa tribina zbog bacanja petardi i uvreda na račun gostiju iz Beograda.

Rukovodstvo Ragbi Saveza Srbije bilo je neprijatno iznenađeno da je hrvatski Savez upravo izabrao Makarsku za domaćina razvojnog kampa za mlade igrače do 17 godina. Zato su se početkom nedelje obratili FIRA-AER i Hrvatskom ragbi savezu da se promeni mesto održavanja kampa, ili da srpsku reprezentaciju pošalje na drugu destinaciju.

Predlog srpskog Saveza bio je da Srbija bude pripojena grupi u kojoj su Grčka i Bugarska, u kampu koji će se održati u junu u grčkom Aleksandropolisu. Ipak, FIRA-AER je odlučila da će Srbija putovati u Luksemburg od 12. do 17. maja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: