Rajevac: Važan rezultat, a ne igra

Selektor Gane Milovan Rajevac rekao je da ga na Svetskom prvenstvu zanima rezultat, a ne da li će njegova ekipa igrati dopadljiv fudbal.

Izvor: B92, Beta

Petak, 12.03.2010.

12:59

Default images

"Verujem u fudbal koji donosi pobede, a na svakom turniru igra se na rezultat. To je ono što je važno i meni i ekipi. Koja je svrha igrati se sa loptom na svojoj polovini terena, ako ne uspevate da postižete golove", izjavio je Rajevac za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Gana će na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi igrati u Grupi D sa selekcijama Srbije, Nemačke i Australije.

"Nastup na Mundijalu je čast za svakog igrača i reprezentaciju. Ne želim svoje igrače da stavljam pod nepotreban pritisak. Najvažnije je da ostvarimo rezultat, prvo u grupi, a zatim u eliminacionim fazama", poručio je Rajevac.

Selektor Gane dodao je da su se pojedini mladi fudbaleri dobro pokazali na nedavno održanom Kupu afričkih nacija.

"Pre tog turnira nekoliko iskusnih igrača je otkazalo nastup zbog povreda. Bio sam prinudjen da menjam strategiju. Neki od mladjihm igrača su bili dobri, ali na takmičenju kao što je Mundijal veoma je važno i iskustvo. Probaću u ekipi da napravim ravnotežu mladosti i iskustva", zaključio je Rajevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: