EL: Partizan u osam, sledi Makabi

Košarkaši Partizana izgubili su od Barselone 82:64 (22:16, 14:14, 25:12, 21:22) u poslednjem kolu grupe E Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

22:52

Default images

Partizan je samo u prvom poluvremenu parirao rivalu koji je u poslednjih 20 minuta sjajno šutirao za tri poena čime je i stigao do ubedljivog trijumfa. Partizan je sa tri pobede završio na drugom mestu u grupi pa će u četvrtfinalu igrati protiv Makabija koji je prvi u grupi F. Barselona će u Top 8 igrati protiv velikog rivala Real Madrida.

Prvi meč u Top 8 fazi Partizan će igrati u Tel Avivu 23. marta, a drugi samo dva dana kasnije. Prvi meč u Beogradu igraće se 30. marta, a eventualne utakmice četiri i pet igraju se 1. (Beograd) i 7. aprila (Tel Aviv).

Najbolji u pobedi Barselone bio je Huan Karlos Navaro sa 18 poena, dok je Đanluka Bazile ubacio 13. Italijanski bek je početkom treće četvrtine vezao 11 poena kojim je Barsa i stigla do odlučujuće prednosti. Najbolji u ekipi Partizana bio je Aleks Marić sa ’dabl-dablom’ od 11 poena i 14 skokova. Najefikasniji je bio Lorens Roberts sa 14 poena, Jan Veseli ubacio je deset. Solidan je bio i Kecman sa devet poena i šest skokova. ’Crno-beli’ su ubedljivom trijumfu Barselone značajno doprineli velikim brojem izubljenih lopti. Marić je prednjačio sa šest, Roberts je izgubio pet, a Mekejleb četiri.

’Crno-beli’ su se odlično nosili sa rivalom u prvom poluvremenu. Nešto bržu igru na otvaranju meča Partizan je kosristio za kontranapade koji su doneli pet poena prednost (7:2). Međutim, ubrzo se taj tempo okrenuo protiv srpskog šampiona pa Barsa uspeva da se po isteku prvih deset minuta odlepi na šest poena prednosti (22:16).
FoNet
U nastavku Partizan uspeva da se ponovo vrati na koš zaostatka, najviše zahvaljujući lošem šutu domaćeg tima za tri poena i brzopletim napadima koji su doneli nove kontre za tim Duška Vujoševića koji je u ovom periodu znatno usperio igru svog tima. Ipak, u samom finišu ’crno-beli’ na sličan način reaguju, u nekoliko uzastopnih napada početničkim greškama Rašić i Mekejleb gube lopte pa se Barselona ponovo vraća na prednost od šest poena (36:30). Prvih 20 minuta obeležio je Huan Karlos Navaro koji je igrao znatno bolje nego na prvom meču u Beogradu ubacivši 13 poena. S druge strane najbolji je bio Lorens Roberts sa deset poena, dok je Aleks Marić imao sedam skokova.

Partizan tek u trećoj minuti nastavka postiže poene i košem Rašića smanjuje prednost Barselone koja je mini serijom od 5:0 bila stigla do najveće prednosti na ovom meču (41:30). Trojkom Veselog Partizan smanjuje na 41:35, ali ovaj period igre pripao je Đanluki Bazileu koji je vezao 11 poena i doveo Barselonu do velikih +16 (51:35). Barselona je fenomenalno odigrala treću četvrtinu nadoknadivši sve promašaje za tri poena iz prvog poluvremena. Pored Bazilea, pogađali su Grimau, Navaru i Lakovič koji je u poslednjoj sekundi trećeg perioda doneo 61:42 Barsi. Do kraja meča Barselona je sačuvala stečenu prednost i osvetila se Partizanu za jedini poraz u Evroligi ove sezone.

Parizan će u četvrtfinalu takmičenja u koje se plasirao treći put za redom igrati protiv izraelskog Makabija koji je u uzbudljivoj završnici savladao Real u Maridu i poslao ’kraljevski klub’ na dvoboj sa velikim rivalom Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: