Mile Ilić debituje u petak

Mile Ilić u petak debituje za valjevski Metalac na utakmici pretposlednjeg kola Košarkaške lige Srbije (KLS), protiv Radničkog KG 06 u Kragujevcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

15:38

Default images

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Ilić (217) već nekoliko dana trenira sa Metalcem, a sređeni su svi papiri i on je licenciran. Ilić je posle FMP-a kratko igrao u NBA ligašu Nju Džersi Nets, potom i za španski Bilbao. Trener Aco Petrović je hteo da ga dovede u Crvenu zvezdu, ali se ispostavilo da zbog hronične povrede kolena nije prošao lekarske preglede.

Kao pojačanje Metalca, koji se bori za plasman u Superligu Srbije i fajnal for Balkanske košarkaške lige (BIBL), najavljuje se i crnogorski reprezentativac, krilni centar Žarko Rakočević, koji posle Partizana igra za sarajevsku Bosnu.

U Metalcu kažu da bi problem mogao biti u tome što se Bosna bori za opstanak u Jadranskoj ligi, pa je neizvesno hoće li se odreći Rakočevićevih usluga.

Pominje se takodje i "pojačanje na poziciji 2-3", a lokalni mediji spekulišu da bi to mogao biti bek šuter pančevačkog Tamiša, Radovan Marković, poreklom iz okoline Valjeva, koji igra u odličnoj formi.

Marković u toj ekipi navodno igra "na otvoreni ugovor", pa bi mogao da dođe u Valjevo i u slučaju da se u Superligu Srbije plasiraju i Tamiš i Metalac, što je realna mogućnost.

Posle povratka "valjevske dece" Vladimira Panića, Aleksandra Tanaskovića i Jovana Teodosića, koji su u Metalac došli tokom sezone, još je jedino neizvesno da li će biti angažovan i novi trener.

Sadašnji, Dragan Gale Simeunović ulogu prvog trenera preuzeo je posle odlaska Milovana Stepandića, a pomoćnik je bio i Vladi Đuroviću. Pre toga uveo je Metalac u Košarkašku ligu Srbije (KLS).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: