LE: Lil – Liverpul (19h B92)

U četvrtak se igraju prvi mečevi osmine finala Lige Evrope, a od 19 časova na TV B92 možete pratiti duel Lila i Liverpula.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

23:11

Default images

Francuski tim je ove sezone fenomenalan na svom terenu. U poslednjih 16 utakmica izgubio je samo jednu. Međutim, Lil nikada u svojoj istoriji nije igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja. S druge strane, i Liverpul igra odlično u gostima. Na poslednjih deset utakmica izgubio je samo jednom, od Fiorentine u Ligi šampiona.

Trener Lila Rudi Garsija istakao je da njegov tim nije građen da se brani, a da je meč sa Liverpulom za njih istorijski.

"Radije ću napasti Liverpul i gledati borbenu igru mojih igrača nego što ću čekati priliku iz kontre, moj tim nije stvoren za to. Na početku grupne faze nismo bili fovoriti pored Valensije i Đenoe, ali smo prišli. Sada stvaramo istoriju".
Beta
Lil će engleskog giganta ipak dočekati oslabljen. Neće igrati Metje Debuši, Tulio De Melo i Žervinjo, najbolji strelac takmičenja. Vezni igrač Johan Kabaje je uzuđen zbog prilike da igra protiv Stivena Džerarda.

"On je vrhunski fudbaler, ali i on ima dve noge i ruke, kao i ja. Paziću na njega, biće to snažan duel jedan na jedan".

Liverpul je u poslednje vreme bio u odličnoj formi, ali je ovog vikenda izgubio od Vigana 1:0 u Premijer ligi.

"Ovo je prilika za nas da ispravimo stvari, da ostvarimo dobar rezultat i spremni dočekamo revanš. Nekada je u fudbalu potreban odmor, ali sada mislim da je potrebno da brzo igramo utakmice", istakao je trener 'redsa' Rafa Benites.

Forma, poselednjih per mečeva:

Sent Etien - Lil 1:1
Lil – Okser 1:2
Fenerbahče – Lil 1:1
Ren – Lil 1:2
Lil – Fenerbahče 2:1

Vigan – Liverpul 1:0
Liverpul - Blekburn 2:1
Unirea Urzićeni - Liverpul 1:3
Mančester siti - Liverpul 0:0
Liverpul - Unirea Urzićeni 1:0

Revanš utakmica igra se 18. marta na 'Enfildu'.
Beta
Pored ovog duela od 19 sati se igraju još tri meča. Možda najzanimljiviji na programu je u Madridu. Atletiko ove sezone očajno igra u Primeri ali je dominantan u kup takmičenjima. Već su se plasirali u finale Kupa Kralja, a za plasman u četvrtfinale Lige Evrope moraju da nadigraju lisabonski Sporting koji je bio veoma ubedljiv u prethodnim fazama.

Na stadionu na kojem će se igrati finale ovogodišnjeg, prvog izdanja takmičenja HSV dočekuje belgijski Andeleht. Nemci su u prethodnoj rundi uspeli da izađu kao pobednici u sjajnom dvomeču sa PSV-om, dok su gosti deklasirali Atletik Bilbao. Najviše pažnje na ovom meču verovatno će privući supertalentovani napadač belgijskog tima Romelu Lukaku. Svi žele da vide šta ovaj fenomenalni 16-godišnjak može u ovoj fazi takmičenja i protiv rivala kakav je tim Bruna Labadije.

Šampion Nemačke Volfsburg je popravio formu u Bundesligi. Dobio je poslednja četiri meča i to vrlo ubedljivo. Međutim, 'vukove' u četvrtak čeka poseban ispit Rubina. Iako sezona u Rusiji još nije počela, šampioni igraju u velikoj formi što je dokazao dvomeč sa Hapoelom u prethodnoj rundi. Veliki adut Rubina je i domaći teren koji u ovom doba godine nije baš gostoljubiv.

Liga Evrope, osmina finala - 19.00h:
Atletiko Madrid – Sporting
Hamburger – Anderleht
Rubin – Volfzburg
Lil – Liverpul
TV B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: