Laureusi za Bolta i Serenu Vilijams

Najbrži čovek na svetu Usein Bolt drugu godinu zaredom osvojio je prestižnu nagradu Laureus, objavljeno je na ceremoniji u Abu Dabiju.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

19:05

Default images

Bolt je u 2009. godini osvojio tri titule svetskog šampiona, a do dve je došao obaranjem svetskog rekorda. Za najbolju sportistkinju proglašena je teniserka Serena Vilijams, koja je, takođe, drugi put dobila Laureus nagradu u toj konkurenciji. Prethodni put je to bilo 2003. godine, dok je četiri godine kasnije dobila nagradu za ‘povratak godine’.

Nagrada za najbolji tim pripala je ekipi Bron GP koja je prošle godine osvojila titule u obe konkurencije u Formuli 1. To je postigla zahvaljujući Džensonu Batonu, koji je u Abu Dabiju, samo nekoliko dana pre polaska u odbranu titule osvojene prošle godine, osvojio nagradu za ‘proboj godine’.
Beta
Da Formula 1 ne bude jedini sport koji je na ceremoniji odneo dve nagrade pobrinula se Belgijanka Kim Klajsters kojoj je pripala titula za ‘povratak godine’ zahvaljujući osvajanju US Opena posle dvogodišnje pauze.

Južnoafrička plivačica Natali du Toa dobila je nagradu za najbolju sportistkinju sa disibilitetom, dok je Australijanka Stefani Gilmor, trostruka svetska šampionka u surfing, osvojila nagradu za sportistu od akcije.

Dobitnici nagrada odličeni su posle glasanja svih članova Laureus akademije, koju čine 46 najboljih sportita i sportistkinja svih vremena, među kojima su Franc Bekenbauer, Boris Beker, Sergej Bubka, Emerson Fitipalci, Mika Hakinen, Monika Seleš i Alberto Tomba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: