Trusije selektor Obale Slonovače

Fudbalski savez Obale Slonovače imenovao je Francuza Filipa Trusijea za novog selektora najbolje reprezentacije te zemlje.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 10.03.2010.

14:04

Default images

Trusije će voditi Obalu Slonovače umesto Vahida Halilhodžića na Mundijalu u Južnoj Africi.Trusije je od 2008. godine trener japanskog prvoligaša Rjukjua, a prema dogovoru čelnika Kuće fudbala Obale Slonovače i uprave pomenutog kluba njegove obaveze prema afirčkoj selekciji završiće se nakon Mondijala.

Zbog uspeha koje je u selektorskoj karijeri postizao sa reprezentacijama Nigerije, Burkine Faso, Obale Slonovače i Japana, Trusijea su u tim zemljama nazvali "Beli madjioničar".

Najveće dostignuće na Mondijalu mu je osmina finala na šampionatu sveta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kada su "samuraje" eliminisali Turci.

Sa selekcijom Obale Slonovače 55. godišnjeg Trusijea očekuje vrlo težak zadatak, pošto se "slonovi" u Južnoj Africi nalaze u grupi sa Brazilom, Severnom Korejom i Portugalijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: