Nikčević:Nelogična smena Cvetkovića

Rukometni reprezentativac Srbije Ivan Nikčević rekao je da nije trebalo smeniti Jovicu Cvetkovića sa mesta selektora nacionalnog tima.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Sreda, 10.03.2010.

12:24

Default images

"Mi, reprezentativci, smo i pre Evropskog prvenstva smatrali da Cvetković treba da bude sa nama, nije bilo normalno da ga menjaju posle tri godine uspešnog rada i saradnje, ali niko nas nije pitao. Ne verujem ni da će sad", rekao je Nikčević.

Srbija se pod Cvetkovićevim vođstvo vratila na velika takmičenja posle trogodišnje pauze. Nacionalni tim je na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine zauzeo osmu poziciju, usledio je selektorov sukob sa čelnicima saveza a potom i smena. Na čelo selekcije u oktobru je došao Sead Hasanefendić koji se tu zadržao do kraja šampionata Evrope u Austriji ove godine. Razlog je bio debakl Srbije i 13. mesto.

Nikčevića su uvredile reči predsednika Rukometnog saveza Srbije Velimira Marjanovića da "nemamo kvalitetne igrače".

"Nije dobar Kojić, posle Nikčević, a dao je poslednji gol u kvalifikacijama, sad ni Marković, o golmanima da ne govorim... Još nisam preboleo sve te uvrede. I ne samo ja, tako je sa ostalim reprezentativcima. Mnogo ružnog je rečeno za nas. A nije bilo razloga da Marjanović kao predednik saveza javno kaže da nemamo kvalitetne igrače", izjavio je Nikčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: