Obradović za B92:Neka Hrvati odluče

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović kaže za B92 da je na Hrvatima da odaberu grad u kojem će se igrati četvrtfinale Dejvis kupa.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

23:15

Default images

„Sigurno da je Split ’vruć’ teren, svi znamo kakvi su Splićani navijači. Ja želim pre svega da čestitam Hrvatima na prolazu u četvrtfinale, a to gde će se igrati je njihova stvar – oni sigurno znaju koji je grad za njih najbolji, to je njihovo pravo, pa neka oni sami odluče“, kaže Obradović.

Mediji spekulišu o tome da li će mečevi u Hrvatskoj biti bezbedni.

„Kada je reč o organizaciji tog meča, sigurno je da će razgovarati predstavnici Teniskih saveza Hrvatske i Srbije i ITF-a. Što se tiče mojih igrača i mene, naša je želja da tu pobedi sport. Postoji ljudi koji će se baviti obezbeđenjem, zaista nikome nije stalo da bude bilo kakvih izgreda. Koju god lokaciju da odredi ITF, mi ćemo ići i biti maksimalno pripremljeni“.

Obradović veruje u svoj tim i smatra da su realne šanse za pobedu Srbije.

„Novak Đoković je drugi na svetu, a do tog meča (posle Vimbldona) imaće priliku možda da još više ugrozi Federera. Janko i Viktor neprestano napreduju u renkingu, a Zimonjić je po mom mišljenju individualno najbolji dubl-igrač. Imamo vrlo ozbiljan tim, tu je i Dušan Vemić, koji će i u Hrvatskoj biti sa nama. Kompaktna smo ekipa, svi i govore da smo favoriti, a i mi osećamo da možemo da osvojimo Dejvis kup i u svakom meču idemo na pobedu“.

Najpoznatija svetska kladionica „Vilijam Hil“ stavila je Srbiju na prvo mesto liste favorita za osvajanje ’salatare’.

„Mislim da ima logike u tome kako oni sve to računaju – oni se bave klađenjem i dosta je eksperata koje oni koriste u svemu tome. Namo to uopšte ne smeta, motivisani smo i zaista želimo da trijumfujemo. Mladi smo, uz iskusnog Nenada Zimonjića, a tu je i Nikola Pilić koji je već sa dve reprezentacije osvajao Dejvis kup“, zaključio je Obradović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: