Troje atletičara na SP u Dohi

Atletičari Srbije Asmir Kolašinac, Goran Nava i Tatjana Mitić putuju u sredu u Dohu na Svetsko prvenstvo u dvorani koje će se od 12. do 14. marta.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 09.03.2010.

15:06

Default images

Sa atletičarima će putovati savezni selektor Dragiša Kuzmanović i trener Nikola Tomasović. Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je danas da je Savez učinio sve da se takmičarima omogući normalan odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Uložili smo maksimalno u naše atletičare i trenere. Dobili su pet miliona dinara, koliko su i tražili. Nadam se što boljem plasmanu na Svetskom prvenstvu u dvorani", rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare.

Selektor atletske reprezentacije Dragiša Kuzmanović naglasio je da je AŠ "u 2010. maksimalno izašao u susret takmičarima, kako bi mogli da treniraju kao i njihovi konkurenti" i da su se pripremali na svim kontinentima.

"Ovo je ekipa koja je u ovom trenutku najbolja koju imamo. Ipak, najviše očekujemo od Kolašinca, koji je pokazao da je u odličnoj formi i da može da obezbedi finale u bacanju kugle. Dobar rezultat mogao bi da ostvari i Nava koji je oborio državni rekord na 1.500 metara", rekao je Kuzmanović.

Prema njegovim rečima, za atletičare Srbije "prava mera je Evropa".

"U junu će se održati Evropsko prvenstvo u Barseloni i to je najvažnije takmičenje u ovoj godini. Tamo će učestvovati i troskokašica Biljana Topić, koja sada ne može da putuje u Dohu zbog povrede", rekao je Kuzmanović.

Bacač kugle Asmir Kolašinac istakao je da je zadovoljan ovom sezonom.

"Odradio sam maksimalno pripreme. Bacio sam 20 metara i 52 centimetara što je moj najbolji rezultat u karijeri. Motivisan sam i ako budem bacio koliko zaista mogu, mislim da ni četvrto, peto mesto nije daleko", rekao je Kolašinac, koji se na svetkoj listi nalazi na 14. poziciji.

Sprinterka na 60 metara Tatjana Mitić naglasila je da će Svetsko pvenstvo u dvorani u Dohi, biti njeno prvo veliko takmičenje u karijeri.

"Očekujem lični rekord. Biće jaka konkurencija i to mi odgovara", rekla je Mitićeva. Srednjeprugaš Goran Nava, koji je bio na pripremama u Keniji, ocenio je da "tri atletičara nije puno", ali da je važno što su oni u ovom trenutku najbolji.

"Očekujem nacionalni rekord u Dohi ili finale", rekao je Nava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: