Orlandić za B92: "Spustiti loptu"

Samo jedan dan nakon istorijske pobede nad selekcijom SAD, najveći uspeh Dejvis kup reprezentacije Srbije pao je u drugi plan.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

13:53

Default images

Mediji i Hrvatskoj i Srbiji, iako je taj duel na programu tek u julu, do usijanja su doveli atmosferu pred duel četvrtfinala a razlog je samo jedan, grad domaćin. Da li će se meč igrati u Zagrebu ili Splitu, postalo je ključno pitanje, važnije od kvaliteta Novaka Đokovića, Troickog,Čilića, Tipsarevića ili Zimonjića...

Generalni sekretar TSS Dušan Orlandić za B92 kaže da je veliki uspeh naše reprezentacije i pobeda nad SAD nezasluženo tema broj 2:

Ako bih ovo mogao da definišem sve ovo što se događa nakon pobede nad SAD je ponašanje na nivou tabloida. Odvojeno je nevažno od suštine. Zaista ne mogu da verujem da nam je svima važnije ono što je na nivou trača i skandala, od slike koja prikazuje uspeh i nešto što je možda i najbolja slika ove zemlje – sportisti i njihovi rezultati. Podigla se pompa oko nečega zašta još nismo ni sigurni da će se dogoditi“.

Hrvatski teniski savez ima još mesec dana da donese odluku o gradu domaćinu. U opticaju nisu samo Split i Zagreb:

Hrvatski teniski savez ima tu sreću da može da bira između 6 gradova u kojima može da igra, jer poseduju dvorane koje zadovoljavaju standarde. Imaju i sreću da mogu da biraju najbolju ponudu koju neki od gradova upute kako bi bili domaćini Dejvis kup meča. Ovo što se sada licitira Splitom, ne bih sada govorio o tome kao definitivnoj odluci. Imaju dosta vremena da analiziraju sve faktore koji mogu da utiču na organizaciju tog meča. Sačekajmo...“
Arena Zagreb
Da li možda želju hrvatskih medija da se igra u Splitu treba opravdati i atmosferom koja bi svakako donela prednost domaćem timu ?

Ne bih hteo sve da prebacujem na drugu stranu, na kraju krajeva i pojedini mediji ovde pišu da ako odemo u Split, biće ovako ili onako...Split ima dugu tradiciju u tenisu, poznaje tenis, ali opet ne želim da govorim o tome da li je to Split, Zagreb ili možda neki treći grad. Sačekajmo da vidimo odluku Hrvatskog teniskog saveza, sačekajmo da vidimo ITF-ovo odobrenje tog domaćinstva. Jer, procedura je sledeća: Hrvatski savez predlaže grad i mesto odigravanja tog susreta, na ITF-u je da to odobri ili ne odobrii u skladu sa pravilima i propisima koje ima“.

Gensek Teniskog saveza Srbije podseća na još jedan važan podak:

„ Tenis je sport u kome već godinama naši igrači već godinama odlaze na mnoge turnire u Hrvatskoj, počev od juniora, pa do najboljih naših igrača. Isto tako ogroman broj hrvatskih igrača dolazi u Srbiju da igra na juniorskim turnirima, fjučersima, čelendžerima i Serbia Openu. Nikada nije bilo ni najmanjeg problema. Ovo pisanje kao da priziva neki problem i priželjkuje da se nešto dogodi...Molio bih sve da prestanu sa time, jer tenis nije sport u kome važe pravila ponašanja kao u nekim drugim sportovima.

Da li smatrade da je štetu koja je napravljena u proteklih 48 sati više nije moguće popraviti, ili će se na sreću svih, sve zaboraviti do jula i meča u Hrvatskoj:

Ja se nadam da je šteta koja je napravljena, definitivno popravljiva. Mi sa teniskim hrvatskim savezom imamo izvanrednus aradnju, na kraju krajeva, imamo i potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Između naša dva saveza postoji bliska saradnja. I oni i mi ćemo učiniti sve da ova šteta koja je već učinjena bude sanirana do tog 9.jula...Naravno da će atmosfera biti uzavrela, jer i oni i mi želimo pobedu. I jedini i drugi imamo argumente da se nadamo pobedi jer se radi o dve jake selekcije. Očekujem veliki sportski događaj u julu...“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: