Fetel: „Moramo da se pazimo Šumija“

Nemac Sebastijan Fetel smatra sebe za jednog od favorita u borbi za titulu ovogodišnjeg šampiona Formule 1, ali da će velikog rivala imati u Mihaelu Šumaheru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

23:27

Default images

„Sigurno je da sam ja favorit ili jedan od favorita. Za mene je ovo to potvrda dobrih izdanja od prošle godine, i mene i celog tima. Na dobrom smo putu“, rekao je 22-godišnji vozač Red Bula, koji je prošle sezone postao najmlađi vicešampion Formule 1 u istoriji.

Ove godine ljudi imaju velika očekivanja od mene, ali ćemo se sa njima suočiti na isti načimo. Znamo šta želimo kao tim i ja znam šta hoću. Naši ciljevi su definisani i precizni. Tako da niko ne mora da nam daje savete”, dodao je Fetel.

Ciljevi Fetela i Red Bula su visoki, a oni su da osvoje titule obe konkurencije, a mladi Nemac ne sumnja u svoje mogućnosti, ali svog tima, u borbi sa velikim timovima.

Mislim da postoji samo jedan cilj, a on je titule. Do nje se dolazi pobedama. Želim da preteknem sve konkurente, kao i da oni koji su iza mene ostanu tamo. Nema veze da li neko vozi plavi, žuti, srebrni ili bolid bilo koje boje, ii me vozača nije važno”, istakao je Fetel.
Beta
Ipak, najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 je zabrinut samo zbog svog sunarodnika Šumahera, koji se kao vozač Mercedesa vraća u šampionat posle trogodišnje pauze. Fetel je, takođe, naglasio da je povratak sedmostrukog svetskog šampiona sportu dao potrebnu snagu posle nedavnih skandala.

Bio sam srećan kada sam čuo da se vraća i mislim da je to dobro za Formulu 1. Mihael je sigurno i dalje jedan od najboljih vozača i jedan od favorita za titulu. On nije zaboravio ništa. Ipak, moraćemo da sačekamo da bismo videli koliko će on i njegov tim biti jak ove godine. U svakom slučaju, moramo da se pazimo njega, jer spavalice u Formuli 1 ne postoje”, naglasio je 22-godišnji Nemac.

Pored sebe i Šumahera, Fetel smatra da će i vozači iskusnijih timova do kraja sezone biti u konkurenciji za titulu, ali je uveren da Red Bul može da izdrži do kraja.

Svi će se boriti za pobedu. Favoriti su Ferari, Meklaren, Mercedes i, nadam se, moj Red Bul. Verujem da će sezona biti veoma uzbudljiva za sve ljubitelje Formule 1”, rekao je Fetel.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 počinje u nedelju trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi “Sakir”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: