Armstrong: „Sada sam bolji“

Amerikanac Lens Armstrong izjavio je da će ovogodišnju trku „Tur d’Frans“ započeti kao bolji biciklista i da nije siguran da će nadmašiti Alberta Kontadora.

Izvor: B92, Reuters

Ponedeljak, 08.03.2010.

19:21

Default images

Sedmostruki pobednik „Tura“ se vratio profesionalnom biciklizmu prošle godine i na najprestižnijoj biciklističkoj trci na svetu je zauzeo treće mesto, dok je Kontador došao do drugog trijumfa.

Kontador i Armstrong su su prošle godine vozili za Astanu, a celu sezonu je obeležio ’klimav’ odnos između njih. Armstrong sada brani boje svoje ekipe RadioŠek, dok je Španac ostao u kazahstanskoj ekipi.

Prošle godine sam bio više gruba sila, sada sam već prava biciklistička sila“, rekao je Armstrong, „Sada sam bolji biciklista, bolje se osećam u pelotonu. Prošle godine sam na startu bio nervozan, uplašen, i zato sam pao tokom trke „Vuelta Kastilja i Leon““.

Armstrong je, takođe, pokušao da ponovo izbegne da ’podgreva’ atmosferu o odnosu između njega i Kontadora.

Kontador je veoma napregnut, što nije loša stvar. Takav sam i ja. Svi veliki šampioni su takvi, svi imaju male nesigurnosti u svojim životima, i osećaju da to moraju da kompenzuju. Mislim da problem nije bio u Albertu, već u ljudima oko njega. On nije glup, već veoma inteligentan. Nastaviće da napreduje i dobija iskustvo na svim poljima“, istakao je Armstrong.
Beta
U pogledu svojih šansi na ovogodišnjem „Turu“ Armstrong priznaje da će biti teško za 38-godišnjaka da pobedi nekoga ko ima tek 27 godina.

Neke stvari mi ne idu u korist, ali ćemo na trci videti ko je najbolji. Meni pobeda nije najvažnija. Ne želim je nešto posebno, već samo kao nagradu za naporan rad. Ne postoji razlika između sedam i osam pobeda“.

Naredni „Tur“ će biti jedna odlična priča, zbog rivalstva sa Kontadorom, svega što se desilo prošle godine. To će biti dobro za „Tur“, ali moj će život ostati isti i da pobedim i da izgubim“, naglasio je Armstrong.

97. izdanje trke „Tur d’Frans“ na programu je od 3. do 25. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: