Orlovi: Majstorija Dragutinovića

Protekli vikend među srpskim fudbalerima koji igraju širom Evrope, obeležio je svakako Ivica Dragutinović sjajnim golom na susretu sa Realom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

14:40

Default images

Iako je Sevilja u dramatičnom meču poražena od Madriđana, ostaće upamćen fenomenalan pogodak Dragutinovića iz slobodnog udarca. Filip Đuričić je postigao svoj prvi gol za Herenven. Dobre vesti za Radomira Antića stigle su iz Nemačke gde je Gojko Kačar konačno zaigrao posle višemesečne pauze zbog povrede. Selektora Srbije mogla bi da uplaši nova povreda Boška Jankovića.

U Italiji je Inter nastavio sa slabim rezultatima, šampion je na svom stadionu remizirao sa Đenoom 0:0, a kapiten Srbije Dejan Stanković uklopio se u sivilo i jalovost ekipe. Stanković je u 30. minutu šutirao sa 18 metara, ali je golman gostiju Amelija bio siguran. Stanković je izašao iz igre u 75. minutu, a kratku minutažu na terenu imao je i Boško Janković koji je ušao u igru u 53. minutu, ali je zbog povrede morao da izađe samo 15 minuta kasnije. Još uvek nije poznato da li je vezni fudbaler Đenoe obnovio povredu kolena. Nenad Tomović nije ulazio u igru, dok Danijel Aleksić nije bio u protokolu za meč sa ’neroazurima’.

Atalanta i Udineze su takođe igrali 0:0, a Aleksandar Luković je odigrao standardnih 90 minuta za ’zebre’. Dušan Basta je još uvek povređen, dok je Ivan Radovanović remi svoje ekipe na domaćem terenu posmatrao sa klupe.

Lacio je nastavio sa slabim partijama, ovaj put su ’bjankocelesti’ poraženi u Đenovi od Sampdorije sa 2:1. Aleksandar Kolarov je igrao svih 90 minuta za Lacio i nakon njegove greške Đampaolo Pacini je postigao drugi gol za Sampdoriju u 36. minutu. Srpski reprezentativac je pokušao udarcem sa distance u 83. minutu ali je njegov šut odbijen. Stefan Šćepović je pobedu svoje ekipe posmatrao sa tribina. Forentina je takođe poražena, pošto je Juventus slavio u Firenci sa 2:1. Adem Ljajić ovaj put nije bio u kombinaciji za tim, dok je Vlada Avramov bio na klupi za rezerve.

U meču Premijer lige, na stadionu ’Moline’, izostao je duel dvojice reprezentativaca pošto Nenad Milijaš nije dobio priliku da uđe u igru u porazu Vulvsa od Mančester Junajteda minimalnim rezultatom. Sa druge strane, Nemanja Vidić je odigrao svih 90 minuta i zaradio je žuti karton u 58. minutu posle starta nad Karlom Henrijem.

Vladimir Stojković je oporavljen nakon bizarnog incidenta kada mu je automobil prešao preko noge, ali još nije poznato da li će biti na klupi za rezerve u ponedeljak uveče kada Vigan dočekuje Liverpul.

Čelsi je sredinom nedelje igrao u FA Kupu gde je eliminisan Stouk sa 2:0. Branislav Ivanović je bio standardno dobar svih 90 minuta, a imao je priliku da direktno iz auta asistira Frenku Lampardu, ali je vezni igrač Čelsija iz voleja šutirao preko gola. Nemanja Matić je bio na klupi za rezerve i nije ulazio u igru. Real Madrid je uspeo posle preokreta da dođe do pobede nad Seviljom od 3:2, a meč je obeležio fenomenalan pogodak Ivice Dragutinovića. Srpski reprezentativac je duplirao vođstvo Sevilje u 52. minutu posle slobodnog udarca sa preko 35 metara kada je sjajno prevario Kasiljasa.



Dragutinović je bio jedin isrpski fudbaler koji je igrao u Španiji proteklog vikenda. Milan Smiljanić se još oporavlja od operacije kile, Ivan Obradović i dalje nije u kombinaciji za tim Saragose, dok je Milan Stepanov izostavljen za meč Malage zbog pokidanog mišića desne noge, zbog čega će odustvovati oko četiri nedelje. Valensija Nikole Žigića meč sa Santanderom igra u ponedeljak uveče.

Bundesliga: Kačar ponovo na terenu

Povratak Gojka Kačara obeležio je protekli vikend u Bundesligi. Posle višemesečne pauze, Kačar je odigrao poslednjih sedam minuta u porazu Herte na gostovanju Hamburgu 1:0. Nemanja Pejčinović ponovo nije bio u sastavu za meč. Keln je uspeo da izvuče remi sa Bajernom 1:1, a Zoran Tošić je ušao u 90. minutu umesto Lukasa Podolskog. Borusija iz Dortmunda bila je ubedljiva protiv imenjaka iz Menhengladbaha, a u domaćoj ekipi solidan je bio Neven Subotić. Bohum je tek posle osam mečeva doživeo poraz, Volfsburg je slavio sa 4:1, a za goste je svih 90 minuta igrao Miloš Marić. Štutgart je ispustio vođstvo od 2:0 na gostovanju Verderu, a Zdravko Kuzmanović je odigrao poslednjih desetak minuta za ’švabe’. Nikole Petkovića nije bilo u porazu Ajntrahta od Šalkea rezultatom 4:1.

U Cvajti Minhen 1860 je savladao Sent Pauli sa 2:1. Antonio Rukavina je odigrao ceo meč, kao i Aleksandar Ignjovski koji je asistirao prilikom drugog pogotka. Đorđe Rakić je izašao iz igre u 71. minutu. Duizburg je slavio na gostovajnu Unionu, a Srđan Baljak je odigrao ceo meč za goste.

Srpski fudbaleri nisu bili uspešni prethodnog vikenda u Francuskoj. Grenobl je na svom terenu remizirao sa Le Manom 1:1. Milivoje Vitakić igrao je svih 90 minuta, dok je Danijel Ljuboja odigrao poslednjih 25 minuta. Valensijen je poražen na gostovanju Okseru, a Milan Biševac je odigrao ceo meč.

Lans i Pari Sen-Žermen su takođe podelili bodove – 1:1, a za domaću ekipu igrao je Nenad Kovačević svih 90 minuta. Dejan Milovanović se nije našao u timu Lansa, dok je Mateja Kežman ušao u 78. minutu za PSŽ . Nenad Džodić je propustio remi Monpeljea u Bordou (1:1) zbog povrede.

Holandija: Prvenac Filipa Đuričića za Herenven

PSV Ajndhoven, koji je ostao bez Danka Lazovića koji je prešao u Zenit, poražen je od NAC Brede sa 2:1, a Jagoš Vuković je odigrao eco meč. Tvente je savladao Valvijk sa 1:0, uz nastup Slobodana Rajkovića svih 90 minuta. Ajaks je bio ubedljiv na gostovanju Sparti - 3:0, a Marko Pantelić je iz igre izašao 15 minuta pre kraja. Centarfor Srbije je namestio prvi gol Siemu de Jongu u 13. minutu, dok Miralem Sulejmani nije ulazio u igru.

Herenven je teško poražen od AZ-a, 4:1, a vodeći gol i svoj prvenac postigao je mladi reprezentativac Srbije Filip Đuričić u 20. minutu.



Goran Lovre bio je solidan u pobedi Groningena nad Venlom (1:0), dok Stefan Babović nije učestvovao u pobedi Fejenorda na gostovanju Rodi – 4:2.

U Grčkoj je PAOK nastavio trku za titulu, ubedljivo je savladan Pantraikos sa 3:0, a Vladimir Ivić je zamenjen pet minuta pred kraj. Milan Lukač je propustio poraz AEK-a od Larise, a Ivan Gvozdenović je remi Kavale i Arisa posmatrao sa klupe.

U prvenstvu Kipra, Ivan Petrović postigao je pobedonosni pogodak sa bele tačke za Etnikos protiv Enozisa (2:1), a pored Petrovića igrali su i Miljan Mrdaković i Milan Belić. Nenad Mirosavljević je nastupio za APOEL koji je minimalnim rezultatom savladao AEL.

U Donjecku se igrao lokalni derbi između Metalurga i Šahtjora koji je pripao ’rudarima’ minimalnim rezultatom. Vladimir Dišljenković, koji će uskoro postati ukrajinski državljanin, branio je dobro, a solidan je bio i Đorđe Lazić. U pobedničkoj ekipi kvalitetnu partiju prikazao je Igor Duljaj. Dinamo iz Kijeva je remizirao sa Ilčivecom 1:1, a Miloš Ninković je za 63. minuta zabeležio žuti karton i bledu partiju. Mečeve za svoje ekipe zabeležili su i Jovan Markoski (Vorskla), Slobodan Marković i Željko Ljubenović (Tavrija) i Nemanja Tubić i Ivan Milošević (Karpati).

U Poljskoj, Bojan Isailović je bio jedan od najboljih u pobedi Zaglebja nad Ruhom od 2:0. Kompletne mečeve za svoje ekipe odigrali su i Ivan Đurđević i Dimitrije Injac za Leh, Nikola Mijailović i Aleksandar Vuković za Koronu kao i Miroslav Radović za Legiju.

Cirih je bio uspešniji od Lucerna – 1:0, a Milan Gajić je izašao iz igre u 85. minutu. Sion je savladao Belinconu sa 2:1, Goran Obradović je igrao svih 90. minuta dok je Aleksandar Prijović ušao u 58. minutu.

Milan Dudić i dalje ne igra za Salscburg, dok Bursa Ivana Ergića trku za titulu nastavlja tek 10. marta gostovanjem Kasimpaši.

Nebojša Marinković doneo je pobedu Makabi Petah Tikvi u dramatičnom duelu sa Bnei Sahninom – 4:3. Za pobedničku ekipu branio je Dragoslav Jevrić. Ivice Ilieva i dalje nema u sastavu Makabija iz Tel Aviva, dok se polušpic Hapoela iz istog grada, Nemanja Vučićević, još uvek oporavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: