Žolt Der osvojio 21. mesto

Srski reprezentivac Žolt Der zauzeo je 21. mesto u 34. trci Trofej ZSŠDI (Trofej zajednice slovenačkih sportskih klubova u Italiji).

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

21:17

Default images

Član profesionalne srpske ekipe Partizan Srbija imao je 1,28 minuta zaostatka iza pobednika Slovenca Marka Kumpa iz ekipe Adija Mobil. U trci su dominirali vozači slovenačke profi ekipe Adrija Mobil osvojivši prva dva mesta – Marko Kump i Matej Gnezda. Treće mesto pripalo je Marku Kanoliju (Italija), članu najbolje amaterske italijanske ekipe Zelf Dezire.

„Trka je održana po veoma hladnom vremenu a biciklistima je život zagorčala jaka bura Hasanović je sjajno krenuo od starta i posle 50 kilometra bio je u begu sa prednošću od 18 sekundi. Karavan je u tim trenucima povećao brzinu, preko 45 kilometra na čas, pa su ga ulovili i došlo je do pada. Hasanović je povredio rebro, nateklo mu je i morao je da odustane.

Potom su odustali i Dejan Marić, Nikola Kozomara i Dragan Spasić, a nešto kasnije i Predrag Prokić i Jovan Zekavica. Žolt Der je odlično vozio, a borben je bio i Marko Stanković, koji je takođe završio trku ali na začelju“, kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.

Petnaestak vozača su se pred ciljem malo izdvojili. Napred su bili Kump, Kanoli i Blaž Furdi (Slovenija, Sava). Priključio im se, na dva kilometra do završetka trke, i Gnezda koji je u finišu obišao Kanolija, Zardinija (Italija, Mantovani) i Furdija. U većoj, drugoj, grupi bio i Žolt Der. Na trci su startovala 174 vozača u 25 ekipa iz deset zemalja: Hravatske, Slovenije, Italije, Srbije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke i Nemačke. Nacionalne reprezentacije imale su Srbija, Slovačka i Mađarska. Staza je bila dugačka 143,8 km.

Prošle godine Esad Hasanović je zauzeo sjajno drugo mesto. Od biciklista iz nekadašnje Jugoslavije na ovoj trci pobeđivali su samo Ivica Čolig iz zagrebačke ekipe Metalijakomerc 1979. (kada je Puljanin Bruno Bulić bio treći) i Bruno Bulić koji je 1983. trijumfovao pretekavši Slovenca Primoža Čerina. Čerin je 1984. bio drugi, a Slovenac Sandi Papež treći. Čerin je bio drugi i 1985.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: