Preokret Reala za prvo mesto

Prve tri utakmice 25. kola Primere donele su čak 13 golova i novog lidera šampionata, jer je Real iskoristio remi Barselone i sustigao je po broju bodova.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

23:58

Default images

Madriđani su spektakularnom igrom u drugom polvremenu uspeli da preokrenu 0:2 Sevilje i golom Van der Varta u 92. minutu pobede 3:2. Barselona je dva puta gubila u Almeriji ali je Mesi dva puta vraćao svoj tim, koji je na kraju sa igračem manje osvojio bod (2:2). Samo je Deportivo bio siguran proiv Tenerifea (3:1), iako je i ovde poraženi tim prvi poveo.

Sevilja je propustila veliku šansu da postane prvi tim koji je odneo bod sa 'Santjago Bernabeua'. Vodili su gosti iz Andaluizije sa 2:0, gol je postigao i Ivica Dragutinović, ali nisu uspeli da odole velikom pritisku 'Kraljevskog kluba' u poslednjih pola sata.

Već u desetom minutu Ćavi Alonso je autogolom utišao neosvojivi 'Santjago Bernabeu', a potpuni muk u Madridu nastupio je u 52. minutu kada je srpski reprezentativac Ivica Dragutinović nadmudrio Ikera Kasiljasa udarcem iz slobodnog udarca sa 40-ak metara. U 55. minutu Manuel Pelegrini pravi dvostruku izmenu koja menja stanje na terenu. Ušli su Van der Vart i veteran Guti, a samo pet minuta kasnije Kristijano Ronaldo smanjuje rezultat na 2:1. Nošeni elanom posle povratka u meč, Peresovi 'galaktikosi' već u 64. minutu posle akcije Van der Varta dolaze do 2:2 golom Serhija Ramosa. Apsolutnu dominaciju na terenu domaći su na kraju ipak uspeli da pretvore i u treći gol koji je u 92. minutu postigao, verovarno junak večeri, Rafael Van der Vart.

Real je u svakom slučaju zaslužio da pobedi. Napadao je tokom svih 90 minuta, imao je ukupno 32 šuta, od toga čak 17 u okvir gola, dok su gosti šutirali samo dva puta, a oba udarca su završila iza leđa Kasiljasa koji je meč završio bez ijedne odbrane, za razliku od svog rivala Palopa koji ih je imao osam.



 Dosadašnji lider Barselona se obrukala i jedva izvukla bod u Almeriji. Domaći tim je dva puta vodio, imao i igrača više u poslednjih pola sata, ali je Barseloni bod osvojio fenomenalni Lionel Mesi. Almerija je povela u 12. minutu preko Sisme koji je posle kornera sa leve strane nadskočio Pujola i savladao Valdesa. Tri minuta pre kraja poluvremena Mesi lepim golom iz slobodnog udarca poravnava rezultat. U 57. minutu domaći ponovo vode. Posle polukontre po levoj strani, Giljerme je gurnuo loptu po zemlji u peterac, a Pujol klizećim startom savladao svog golmana. Loše veče Katalonaca potvrdio je i Zlatan Ibrahimović samo tri minuta kasnije. Napadač Barse se gurao u šesnaestercu sa strelcem prvog gola Sismom koji je završio na zemlji, a Šveđanin u svlačionici zbog direktnog crvenog kartona. Ipak, u 66. minutu Mesi se najbolje snalazi u gužvi u šesnaestercu Almerije i ponovo donosi izjednačenje svom timu, ovaj put konačno.



U prvom meču kola Deportivo je sa 3:1 lako savladao Tenerife i nastavio trku za mestom koje vodi u Ligu šampiona. Gosti su ipak prvi poveli u La Korunji, a strelac u 17. minutu bio je Huanlu. Ipak, već u 33. Rodriges izjednačava rezultat kojim se otišlo na poluvreme. U 55. minutu Guardado donosi preokret domaćem timu, a pobedu Deportiva potvrđuje Koloto desetak minuta kasnije.

Primera, 25. kolo:
Deportivo – Tenerife 3:1 (1:1)
Rodriges 33, Guardado 55, Koloto 67 – Huanlu 17
Almerija – Barselona 2:2 (1:1)
Sisma 12, Pujol 57ag – Mesi 42, 66
Real Madrid – Sevilja 3:2 (0:1)
Ronaldo 60, Ramos 64, Van der Vart 93 - Alonso 10ag, Dragutinović 52

nedelja:
17:00 Espanjol – Viljareal
17:00 Malaga – Heres
17:00 Maljorka – Sporting Hihon
17:00 Osasuna – Hetafe
19:00 Atletik Bilbao – Valjadolid
21:00 Real Saragosa – Atletiko Madrid

ponedeljak:
21:00 Valensija – Rasing Santander

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: