Dinamo i Zvezda u finalu Kupa

Odbojkašice Dinama i Crvene zvezde sastaće se u u finalu 44. Kupa Srbije, koje je na programu u nedelju od 16 časova u dvorani Sportskog centra "Šumice".

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

19:51

Default images

Pančevke su slavile u prvom polufinalu slavile protiv Poštara 064 rezultatom 3:0 (25:12, 25:14, 25:19) posle sat i šest minuta igre. Crveno-bele su u drugom polufinalnom susretu savladale subotički Spartak, takođe, maksimalnim rezultatom 3:0 (25:18, 25:23, 25:9) za sat i 13 minuta, i tako nastavile niz pobeda koji na svim frontovima traje od početka sezone.

Odbojkašice Dinama su opravdale su epitet favorita i lako savladale Poštar. U pobedi nad prošlogodišnjim osvajačicama trofeja u Kupu najbolja u redovima Dinama bila je Jelena Mladenović sa 15 poena. Mia Vulović i Marković su imale 11, a Milena Rašić devet poena. Kod Poštara istakla se Tijana Rečević sa sedam poena, dok je Bianka Buša imala pet.

Čestitam svojoj ekipi na pobedi. Igrale smo sa Poštarom, to je bila najbolja moguća opcija, i došle smo do tog finala. Samo bih poželela svojim saigračicama puno sreće u borbi za trofej“, rekla je Mia Vulović, srednji bloker Dinama.
Lakše nego što se očekivalo odbojkašice Crvene zvezde slavile protiv Spartaka. Impresivan je bio početak, ali i kraj meča kod crveno-belih. Subotičanke su jedino u drugom setu bile ravnopravan rival, ali ni tada nisu uspele da iznenade Zvezdu. Kod Crvene zvezde najefikasnija je bila Ana Bjelica sa 16 poena, Stefana Veljković je imala deset, a Jelena Blagojević osam. U redovima Spartaka po devet poena su imale Tatjana Bokan i Danijela Nikić.

Odigrale smo maksimalno koncentrisano, mislim da nam je ovo bila najteža utakmica u sezoni. To je bila prva utakmica koja je svima nama uterala strah u kosti jer osećamo odgovornost da pobedimo i osvojimo Kup, koji sam ja obećala. Iskreno, očekivala sam mnogo težu utakmicu, igrački, a ’golubice’ nisu odigrale onako kako se od njih očekivalo. Očekuje nas najbitnija utakmica, nadam se da ćemo odići pehar i slaviti svi zajedno“, istakla je Stefana Veljković, kapiten Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: