Nova pobeda Borovčanina

Srpski bokser Nenad Borovčanin savladao je Ukrajinca Igora Pilipenka nokautom u drugoj rundi na reviji boksa “Grand Boxing Night” na Kopaoniku.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

11:35

Default images

Pred oko 1.000 gledalaca u sportskoj sali hotela ‘Grand’, Borovčanin je došao do svoje 24. pobede u teškoj kategoriji nokautom u drugoj rundi. Borovčanin je čak 17 od 24 meča dobio nokautom, dok Ukrajinac ima skor 4-7-1. Srpski bokser trenutno zauzima 23. poziciju na svetskoj rang listi.

U prvoj rundi je razmenjeno nekoliko snažnih udaraca na obe strane, dok je polovinom druge runde Borovčanin serijom aperkata “prisilio” Ukrajinca da ostane da sedi i uglu posle druge runde, što je značilo da je predao meč.

Zaista tezak meč za mene, boksovao sam samo prednjom rukom, jer sam na sparingu pre sedam dana slomio prst leve ruke. Kada sam osetio da sam ga pogodio u slabinu, nisam smeo da propustim priliku i krenuo sam na sve ili ništa, jer pitanje je kako bih odboksovao ostatak meča sa jednom rukom. Publika i prijatelji dali su mi dodatnu snagu, a sama činjenica da je hala bila prepuna čini me posebno ponosnim, jer na ovaj način se srpskom boksu vraća imidž i plemenita veština dobija mesto u društvu koje joj pripada kao i ostalim prestižnim sportovima”, rekao je Borovčanin posle meča.

U uvodnom programu borbi, Podgoričanin Dejan Zlatičanin (11-0, 9 KO), je do 11. pobede u profesionalnoj konkurenciji došao nokautom, takođe u drugoj rundi u meču lake kategorije protiv Rumuna Kristijana Spatarua (0-12).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: