Partizan propustio prvu meč loptu

Košarkaši Partizana izgubili su od Panatinaikosa u Beogradu sa 82:66 u petom kolu grupe E Top16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

22:30

Default images

Atinjani su do trijumfa došli pre svega zahvaljujući neverovatnom šutu za tri poena (Nikolas 6-6, Perperoglu 4-6), ali i odličnoj odbrani na Aleksu Mariću (6p, 12 sk.). Jedini ’dvocfren’ u taboru Partizana bio je Lester Bo Mekejleb sa 22 poena, a Roberts je imao 9 poena i 4 skoka. Partizanu je za prolaz u četvrtfinale potrebna pobeda nad Barselonom, ali otišao bi dalje i uz poraz ako PAO dobije Marusi.

U ekipi Panatinaikosa Dru Nikolas ubacio je 22 poena, Stratos Perperoglu dao je 16 poena, a Majk Batist zabeležio je 12 poena i 5 skokova. Ovo je bio 14. duel dve ekipe u elitnom evropskom takmičenju rezultat je sada 7-7.

Atmosfera u ’Pioniru’ bila je standardno uzavrela, ali ’zeleni’ iz Atine mnogo puta su gostovali u Beogradu i to nije imalo preveliki uticaj na startu utakmice.

Uprkos činjenici da meč za njih nije imao takmičarski značaj, gosti su od početka zaigrali vrlo motivisano, što se videlo po uskoj i pokretljivoj odbrani sa posebnim akcentom na Marića. Čvrsta igra u defanzivi rezultirala je sa nekoliko ukradenih lopti i lakih poena iz kontre, a Nikolas je u prvoj deonici ubacio osam poena (dve trojke) i predvodio svoj tim.



Iako ’crno-beli’ nisu preko centara dali mnogo poena (samo osam u prvom poluvremenu), beogradski tim je u reketu bio superioran na drugi način – čak 15 ofanzivnih skokova (rival samo dva). Partizan je tako ’prikrio’ loš šut za tri (2-11), a najraspoloženiji u prvom delu igre bio je Mekejleb sa 11 poena i dve asistencije.
Prva deonica završena je rezultatom 19:19, a posle još jedne trojke Nikolasa sa velike udaljenosti PAO je poveo 28:23. U samom finišu poluvremena Mekejleb je sa četiri uzastopna poena smanjio na minus jedan, ali Batist pogađa uz zvuk sirene – 35:32 za goste pred 15-minutni odmor.

Očekivao se nalet Partizana po izlasku iz svlačionice, a prvi udar osujetio je Perperoglu trojkom. Ipak, ubrzo je serijom 6-0 na krilima Mekejleba domaći tim stigao do 40:40, ali gosti nisu dozvolili preokret.

Serijom 10-1 sredinom trećeg perioda PAO stiže do +10 (55:45), a u tim trenucima uspeli su da iskontrolišu skok u napadu 'crno-belih'. Iznudio je PAO grešku zonskim presingom, a Dijamantidis i neverovatni Perperoglu (11p u trećoj četvrtini) dvema trojkama donose dvocifreni višak ’zelenima’.

Jedino je Mekejleb bio košgeterski raspoložen u ekipi Duška Vujoševića, što nije bilo dovoljno da se održi rezultatska ravnoteža. Poveo je PAO i sa +12, ali se Rašić u finišu četvrtine sjajno snašao i pogodio u poslednjoj sekundi – 60:50 za Atinjane pred odlučujućih deset minuta.

Partizan je uspeo da smanji zaostatak na osam poena, Kecman je promašio trojku za -5, što se ispostavilo kao poslednja šansa za priključak. Igrači PAO-a pogađali su iz svih pozicija, naročito Nikolas i Batist, pa su bez većih problema priveli meč kraju.

Eventualni protivnici ’crno-belih’ u četvrtfinalu bili bi Makabi ili Real, koji će u poslednjoj rundi u međusobnom okršaju odlučiti o prvom mestu u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

338 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: