Čandhok uz Senu u Ispanja rejsingu

Indijac Karun Čandhok biće drugi vozač ekipe Ispanja rejsinga u predstojećem šampionatu Formule 1, objavila je španska ekipa u četvrtak.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

14:56

Default images

Čandhok će se tako u timu pridružiti sestriću legendarnog Aertona Sene Brunu, sa kojim je pre dve godine bio timski kolega u ekipi iSport u GP2 seriji. Kasnije tokom dana Ispanja rejsing je u Mursiji predstavio bolid u kojem će i Čandhok i Sena debitovati u Formuli 1 14. marta na stazi „Sakir“ u Bahreinu.

Karun nas je impresionirao izdanjima u GP2 seriji. Indija je fantastična zemlja i za sport bi bilo odlično da ima indijskog vozača na startu trke za Veliku nagradu Indije“, rekao je prvi čovek tima Kolin Kols, „Mursija ima deo u korenima našeg tima. Sada je sve na svom mestu posle nemoguće trke sa vremenom i promenom imena tima i istinski verujem da imamo odličnu platformu za odlične rezultate tokom 2010. godine. Sada svi moramo da radimo zajedno, moramo zajedno da učimo i da se razvijamo kao tim“.

Na trci u Bahreinu Čandhok će postati drugi vozač iz Indije u Formuli 1 posle Narijana Kartikijana, koji je 2005. godine vozio za Džordan, a potpom je tokom naredne dve sezone bio test vozač Vilijamsa.

Trka za Veliku nagradu Indije trebalo bi da se nađe u kalendaru šampionata Formule 1 od 2011. godine, a staza u blizini Nju Delhija je trenutno u izgradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: