Đoković: „Neće biti jednostavno“

Posle žreba za meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Sjedinjenih Država Novak Đoković je izjavio da pred srpskim timom nije lak posao.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

14:00

Default images

Na teren će u petak prvo izaći Troicki u duelu sa Džonom Iznerom, dok potom Đokovića očekuje meč sa Semom Kverijem. „Poslednji put smo igrali u Monte Karlu, baš na šljaci, tada sam pobedio u dva seta. On je od tada napredovao, osvojio nekoliko turnira i pokazao da ima kvalitet za prvih 20“, rekao je Đoković.

Neće biti jednostavno, možda je i bolje što Viktor prvi izlazi na teren sa Iznerom, koji debituje u Dejvis kupu i sigurno će to biti psihološki teško za njega“, dodao je prvi reket Srbije.

Troicki ističe da dobro zna šta ga očekuje u duelu sa Iznerom i da zna kako treba da odigra da bi došao do pobede.

Mislim da je Izner u sjajnoj formi, odigrao je jako dobar početak sezone. Doduše, sve je bilo na betonu, a šljaka nije idealna podloga za njega. Igrali smo jednom, tada sam ja pobedio, i znam kako treba da odigram meč. On će sigurno imati više treme jer prvi put igra u Dejvis kupu i, nadam se, pred punom Arenom. Biće interesantno, a nadam se pobedi“, istakao je Troicki.
Beta
Drugog takmičarskog dana na progamu je dubl meč u kojem će Janko Tipsarević prvi put u paru sa Nenadom Zimonjićem igrati sa, po njemu, najboljim dublom Bobom i Majkom Brajanom.

Deset godina igram za reprezentaciju i prvi put sam u prilici da igramo protiv ovako kvalitetnog dubla, sigurno najboljim od svih sa kojima sam do sada igrao. Imali smo treninge taktike, moje je da slušam i da radim ono što mi Ziki kaže“, rekao je Tipsarević.

Za razliku od Tipsarevića, koji će prvi put igrati protiv braće Brajan, Zimonjić iza sebe ima oko 30 mečeva sa svojim velikim rivalima.

Sigurno je da će nam biti mnogo lakše ako posle prvog dana bude 2:0 za nas. Možemo samo da sačekamo, a nadamo se da će publika ispuniti „Beogradsku arenu“. Braću Brajan dobro poznajem, odigrao sam oko 30 mečeva protiv njih i znam šta je potrebno za pobedu. To nije lako ostvariti, ali se nadam da ćemo u tome uspeti“, naglasio je Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: